ПОДОРОЖ ДО КРАЇНИ МАТЕРИНСТВА

Про матеріал
День ма́тері — міжнародне та локальне свято на честь матері сім’ї, а також материнства, материнських зв’язків та впливу матерів у суспільстві. Його відзначають у різні дні у багатьох частинах світу, найчастіше в березні чи травні. Свято доповнює подібні урочистості на честь членів сім'ї, такі як День батька, День братів і сестер та День бабусь і дідусів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОДОРОЖ ДО КРАЇНИ МАТЕРИНСТВА

Номер слайду 2

У травні традиційно відзначається День Матері. Цей день в Україні і ще кількох десятках країн вшановують у другу неділю травня.

Номер слайду 3

Свято виникло на початку XX ст., коли ідею міжнародного Дня матері висунула американка Анна Джарвіс у пам’ять про свою небіжчицю матір. Врешті вона домоглася, що це свято 1914 року офіційно визнали у США, а згодом і в багатьох інших країнах.

Номер слайду 4

Серед українців святкування Дня матері започаткувалося в 1920-ті роки в діаспорі в Північній Америці, а потім у 1930-ті неофіційно поширилося і на Західну Україну. Після приходу радянської влади свято заборонили. Відновили його в усій Україні указом Президента 1999 року.

Номер слайду 5

Діти, а чи є у вас мрія? Про що ви мрієте? (Аналіз дитячих відповідей.) Так, у кожної людини є власні мрії і бажання. А про що, на вашу думку, мріють ваші мами? Ось послухайте розповідь про те, як матуся мріяла про... А про що, здогадайтеся самі.

Номер слайду 6

pptx
Додано
7 травня 2021
Переглядів
350
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку