"Поклик волонтера" Сценарій

Про матеріал
Соціальне благополуччя молоді є фундаментом стабільного розвитку держави. Тому даний захід допоможе подолати громадські проблеми, сформу - вати модель колективної участі молоді у відтворенні цінностей милосердя, солідарності, активізувати вирішення соціальних проблем, допомога учнівській молоді у реалізації також і соціальної політики «Осередкам шкільного волонтерства» щодо здійснення ефективної волонтерської діяльності від учасників зібрання представників шкільних парламентів, волонтерських загонів, та молодіжних громадських організацій.
Перегляд файлу

 

 

ПОКЛИК  ВОЛОНТЕРА

Бути людиною – це відчувати                                                            свою відповідальність.

 (А. Сент-Екзюпері)

                                        

 

 

 

 

Кривий Ріг

 

Сьогодні ми – українці, громадяни вільної, незалежної держави.

 

                           

 

            Разом із відновленням традицій благодійності як невід'ємна її складова у    незалежній Україні активно розвивається волонтерський рух. Це благодійна діяльність, яка здійснюється заради добробуту та процвітання спільнот і суспільства загалом. 

         Діяльність волонтерів у різних напрямках соціальної роботи потребує набуття знань та забезпечення комплексної теоретичної та практичної під -готовки, різноманітні форми та методи навчання.

       Основним змістом волонтерського заходу є виховання молоді в дусі широкої соціальної комунікабельності, інтелігентного і відповідального ставлення кожного до самого себе, до людей, незалежно від статі до навколишнього середовища.

       Мета заходу: Сприяння підвищенню мотивації учнівської молоді до участі у волонтерській діяльності; оволодіння основними знаннями та вміннями, необхідними для здійснення волонтерської роботи; розвиток соціальної активності учнів, навичок усвідомленого та активного

  вибудовування власного життя; спрямування дій педагогів  на розв’язання соціально-педагогічних проблем громади через налагодження партнерської взаємодії школи, родини, інших соціальних інститутів в інтересах дітей.

 

Завдання:

  1. Визначення ролі і місця волонтерства у навчально-виховному процесі школи і позашкільного  навчального закладу.
  2. Актуалізація сучасних форм і методів виховної роботи в системі освіти щодо розвитку, підтримки і популяризації волонтерського руху.
  3. Сприяння особистісному і громадянському становленню, формуванню соціально-значущих якостей підростаючої особистості. Залучення учнів до волонтерської діяльності та підтримка їх кращих просоціальних ініціатив.
  4. Розширення знань і навичок учнівської молоді щодо волонтерської діяльності .                                                                                                                                   

           Участь у волонтерському русі дає можливість молоді самореалізува -тися, з однієї сторони, та відчути себе причетними до участі у вирішенні проблем територіальної громади, з іншої сторони. Істотну роль у зміцненні статусу волонтерів та формуванні позитивного ставлення громадськості до їхньої діяльності відіграє впровадження системи навчання волонтерів – по -чатківців  та волонтерських загонів учнівської молоді через школу районного та міського волонтерського активу.

Обладнання і матеріали:

    мультимедійний пристрій .

    кольорові смайлики.

    лототрон.

    лотерея, пазли

    слоган  «Я – волонтер і цим пишаюсь».

 

СЦЕНАРНИЙ ХІД ЗАХОДУ

Зала тематично оформлена. Лунає музика під час збору делегацій.

У зазначений час звучать позивні до початку конкурсу.

Без оголошення на сцені починається виступ  агіттеатру                                        «Ім’я моє волонтер»

 

Ведучий1: (після виступу із-за лаштунків) Вас вітала найкраща молодь Саксаганського району, з  музичною композицією «Ім’я моє - волонтер» (Слайд 2)

(на сцену виходять ведучі)

Ведучий : Добрий день, дорогі друзі!

 

Ведучий 2: Доброго святкового дня, шановні гості!

 

Ведучий 1:Сьогодні день по-особливому урочистий і відповідальний, адже ми присутні на старті міського волонтерського воркшопу. (Слайд 1)

Що таке ВОЛОНТЕРСТВО? Це постійна готовність до чогось нового, відсутність страху перед незвіданим, запаморочливі перспективи, це рішучі вчинки. І ми раді вітати  всіх присутніх зі святом молодості, бадьорості, завзяття краси, мрій і дій. Тож прийшов час познайомитися.

 

(флешмоб «Пишайся місто волонтерами» - Довгинцівського, Інгулецького, Металургійного,Покровського,Саксаганського, Тернівського, Центрально – міського районів ).

 

Ведучий 2: На нашому заході присутні люди, котрі не тільки словом а й ділом, своєю роботою, підтверджують не байдужість до учнівської волонтерської діяльності .

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ведучий1: До слова запрошується: ___________________________________

 

Ведучий 2:Благодійна  акція «Діти – дітям», з кожним разом доводить, що учнівська молодь здатна дарувати  свій талант, свій час, свою енергію,  силу на те, щоб настрій кожного  ставав  краще, та був охоплений хвилею позитиву. Зустрічайте, заряд енергії та натхнення нам дарує виступ естрадного  колективу «Гармонія » (Слайд 3)

 

(виступ колективу естрадного танцю «Гармонія»)

 

Ведучий 1:  Волонтер – людина, яка  здатна своїми діями допомогти тому хто знаходиться в важкій життєвій ситуації. І найголовніше, що це вона робить  за покликом серця,  проявляючи свої  найкращі волонтерські  якості:  милосердя, здатність  направити зусилля на благо суспільства.

 

(без оголошення демонструється  кінострічка «Мальви»)

Ведучий 2: Сьогодні в Україні волонтерство достатньо поширене, особливо широкого розвитку воно набуло з драматичними подіями на Сході України.

Отже і в нашому місті щороку зростає кількість волонтерських справ: акцій, кампаній, урочистих заходів. Це такі, як «Від серця до серця», «Іграшка для солдата», «Лист другу», «Патріотичне віче» «Зігрій серце солдата», «Подаруй зимове свято» та багато, багато інших.

Учнівська молодь  має можливість не словами а ділом доводити  свою причетність до волонтерської діяльності в районі , місті, області, країні.

 

 

Ведучий 1:  Допомога у  зборі коштів через благодійні заходи, ярмарки, збір одягу, їжі, медикаменти на потреби Збройних сил України, добровольчих загонів, переселенців із зони проведення антитерористичної операції .                    

(Слайд 4 )

Слово для привітання надається: (волонтеру АТО)  ____________________________

 

Вшануймо пам’ять усіх загиблих

 за волю і територіальну  цілісність нашої держави хвилиною мовчання. Нехай на небі їм спасіння.

Від тебе ж - пам’ять, Україно!

 

Результат пошуку зображень за запитом "скачать картинку со скорботой про воинов ато"

 

Ведучий 2: Не залишаються осторонь важливих подій у суспільстві і наймолодші волонтери. Вони мають маленький вік 6-7 років, але дуже велике серце. Вітаємо дружніми оплесками юних волонтерів.

(під фонограму пісні «Маленькая  страна» у виконанні Н. Корольової виходять першокласники)

 

(Слайд 5)

  1. Скільки ми зустрічали свят у цьому залі

           А про таке іще не знали ?

           Не витримали та завітали.

 

  1. Першокласник – це круто!

          Першокласник – це – клас!

          Я все вже вмію, я просто ас!

          Тож візьміть мене до себе,

          Буду справжнім волонтером!

 

  1. Хлопчик Толя молодець!

           Але трішки  хвастунець.

           А от я вже молодчина!

           А зовуть мене, Ірина.

           Танцюю, плаваю, співаю.

           І кажуть що на скрипці граю.

           Тож мене візьміть до себе

           Буду справжнім волонтером. 

 

  1.  Навчіть будь ласка нас так  щиро любити

           та дарувати милосердя світ

           А ми, подякуємо вам від серця!

          Хай не скінчиться  Благодійний ваш політ!

 

  1. Усіх вітаємо сьогодні ми завзято

           В цей час яскравий сповнений добра,

           Бо в вас сьогодні особливий захід.

           Чудовий старт міського волонтерського тепла! (всі разом)

 

4986_big

(звучить пісня Т.Кароль «Гімн дитини» у виконанні вихованців зразкового  колективу естрадного співу «Зоряний шлях», на сцену виходять всі учасники)

 

Ведучий 1: А зараз я хочу оголосити подальший план роботи волонтерського воркшопу. Друга частина заходу - робота у студіях. Рівно через годину  ми знову зустрічаємося у цій залі для підведення підсумків роботи та участі у «волонтерській лотереї».

 

Ведучий 2: Перед початком заходу кожна делегація отримала паперові кольорові смайлики. Їх необхідно розділити між учасниками делегації.

Я оголошую назву, колір та номер студії, а ті, у кого СМАЙЛИК ТВОРЧОГО    УСПІХУ, відповідного кольору – приєднуються до нашого волонтера –інструктора .

Rainbow smile face Фото со стока - 9356077Результат пошуку зображень за запитом "картинки со смайликами в вк"Результат пошуку зображень за запитом "картинки со смайликами в вк"

                  1.Помаранчевий колір – розвивальний тренінг «Роби особливе! Будь особливим!». Його проводить творча група Довгинцівського району.

 

2.Фіолетовий колір – «Організація активних форм волонтерської діяльності». Майстер-клас надають представники Інгулецького району.

3. Синій колір – творча майстерня «Щоб повірити в добро, треба почати робити його».  Проводить творча група Металургійного району.

4. Жовтий колір – «Моделювання успішного волонтерського проекту». З вами поділяться досвідом представники Покровського району.

5.Червоний колір – до «Школи навчання волонтерського активу» запрошує Саксаганський район.

6.Зелений колір – «Менеджмент волонтерських груп. Створення і реалізація учнівських волонтерських проектів». Ці питання для педагогів розкриють представники Тернівського району.

7.Білий колір – Волонтерське Д+О+М+І+Н+О «Соціальна та громадська активність волонтерів».  До участі запрошує Центрально-Місь кий район.

 

Заключна  частина

(Всі делегації займають свої  місця у залі. Без оголошення виступ зразкового колективу естрадного співу  «Зоряний шлях»)

 

Ведучий 1: Вас вітали вихованці  зразкового колективу естрадного співу «Зоряний шлях» з піснею «Єдина Україно!»

Ведучий 2: А зараз ми запрошуємо представників кожної студії для підведення підсумків роботи. Чи здійснилися ваші очікування? А може є побажання, які  ви дуже охоче озвучите. Запрошуємо за номером  та кольором , як  і розпочиналася  робота секцій.  Після оголошення підсумків, представників делегацій прошу залишатися на сцені. (Слайд 6)

Ведучий 1:

                     1.Помаранчевий колір –Довгинцівський район

                     2..Фіолетовий колір –Інгулецький район

3. Синій колір –Металургійний район

4.Жовтий колір –Покровський район

5.Червоний колір – Саксаганський район

6. Зелений колір –Тернівський район

7.Білий колір секція -Центрально-Міський район

 

Ведучий 2: Сприяння розвитку волонтерського руху та пропаганда його принципів серед  учнівської молоді міста, проведення громадянських волонтерських акцій на місцевому рівні, допомога соціально вразливим категоріям дітей та молоді , постійний пошук серед волонтерів – інструкторів нових напрямів, форм та технологій участі у вирішенні соціальних проблем району та міста

Результат пошуку зображень за запитом "скачать картинку лототрон с шариками"

 

Ведучий 1: І зараз підійшла найвідповідальніша мить нашого воркшопу.

Представнику від кожної делегації надається можливість зіграти з нами у незвичайну лотерею. Оскільки захід у нас волонтерський, то лотерея волонтерська. Ви обираєте таким чином завдання для району, над яким ви будете працювати протягом  року. (Слайд 7.)

(Крутиться лототрон, кожен учасник делегації виймає лотерею, , оголошується №, на екрані висвічується завдання (Додаток 1).                      Волонтери знімають пазли, за якими криється слоган заходу «Я волонтер і цим пишаюсь»)

«Я волонтер і  цим пишаюсь!»

Ведучий 2: Дорогі діти, шановні педагоги, наш волонтерський воркшоп завершує свою роботу. Усіх нас чекають  важливі справи. До побачення!

Ведучий 1: До нових зустрічей!

Запрошуємо усіх прийняти участь у нашій фото сесії. (Слайд 8)

 

 

 

docx
Додано
21 травня 2019
Переглядів
4248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку