Презентація до уроку курсу громадянської освіти в 10 класі "Молодіжні субкультури"

Про матеріал
Презентація "Молодіжні субкультури" є мультимедійним супроводом уроку громадянської освіти в 10 класі за темою "Особистість та її ідентичність". Презентація складається з 25 слайдів про особливості та види молодіжних субкультур, цікаві факти, ілюстрації, відомості про їх представників. Матеріал може використовуватися як додатковий до лбого підручника Громадянської освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Молодіжні субкультури. Різновиди та особливості

Номер слайду 2

Субкультура - звід накопичених певним світоглядом цінностей і порядків групи людей, об'єднаних специфічними інтересами, які визначають їх світогляд. Субкультура - суверенна цілісне утворення, частина суспільної культури.

Номер слайду 3

Стиляги Радянська молодіжна субкультура, що існувала в другій половині 40-50-х років минулого століття. Представники цієї субкуль­тури своїм еталоном обрали американський спосіб життя і були проти стереотипів поведінки, нав’язаних населенню СРСР, проти одноманітності в одязі, стилі життя, музиці.

Номер слайду 4

Хіппі Хиппі найперша неформальна молодіжна субкультура

Номер слайду 5

ГрафітіГрафіті – оригінальні малюнки на стінах чи інших поверхнях, нанесені фарбою з балончиків.

Номер слайду 6

Скейт - борд. До субкультури відносять деякі види спорту: скейт-борд (катання на роликах), бейсбол, баскетбол, сноубордінг.

Номер слайду 7

люблять шокувати суспільство анти-консервативним зовнішнім виглядом, віддають перевагу ірокезам – зачіскам з кольоровим волоссям, піднятим догори. Панки

Номер слайду 8

Хіпстери- молодь, яка фанатично слідує масовій моді: вузькі джинси, шкіряні куртки, окуляри з товстою оправою, густі чьолки, обов'язково інді музика.

Номер слайду 9

Готи. Характерні вампірська естетика та окультна символіка.

Номер слайду 10

Скінхеди«черевики і підтяжки» — одні з основних елементів стилю скінхедів, які голять голови та шокують тату-розписом тіла. Музичні смаки:ямайська та англійська музика

Номер слайду 11

Емо бой, Емо герл- нові кумири молоді. Емо (скорочення від «емоційний») — стиль музики, що виник в сер. 80-х рр. із хардкор-панку. Головне для представників цієї субкультури - емоції, і вони черпають їх звідусіль - із музики, книг, кіно. Часто в емо-музиці переважає крик («скримінг»), плач, вереск. Костя Бочаров – победітель Х - фактора 2015 г.

Номер слайду 12

Байкери. Байкери -(від англ. bike -motorbike «мотоцикл») — шанувальники мотоциклів. У байкерів мотоцикл є частиною образа.

Номер слайду 13

Геймери та блогери. Геймери – це прихильники комп'ютерних ігор, які вбачають в іграх сенс свого життя. Блогери – люди, що ведуть свої щоденники (блоги) у всесвітній мережі Інтернет.

Номер слайду 14

Музичні субкультури

Номер слайду 15

Рокери. Представники музичної субкультури, яка зародилася наприкінці 50-х на початку 1960-х років у Великій Британії. Їх одяг є досить простою у виконанні і має практичний характер. Вони носять шкіряні мотоциклетні куртки, прикрашені заклепками, нашивками, значками і булавками, виглядають досить оригінально . На головах вони нерідко досить модні шкіряні кепки.

Номер слайду 16

Представники : Чак Бері, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Iron Maiden. Чак Бері,  піонер рок-н-ролу. Британська хеві-метал група. Оззі Осборн,  англійський рок-музикант

Номер слайду 17

металісти. Металісти - це одна з найбільших «неформальних» субкультур. Їх зовнішній вид зухвало агресивний: чорний одяг з великою кількістю металу, зображенням черепів. Хоча одяг чистий, охайний. Класичні металісти носять вузькі чорні джинси, заправлені у високі черевики ,шкіряні куртки.

Номер слайду 18

Представники: Dimmu borgir, cannibal corpse, slayer, my dying bride, graveworm, in flames, amorphis

Номер слайду 19

Хіп-хоп культура. Хип-хоп— культурний напрям, що зародився серед робітничого середовища Нью-Йорка в кін.1970-х рр.. До хіп-хопу входить: емсиинг (реп), диджеінг, брейкінг, графіті.

Номер слайду 20

Хіп - хоп. Молодіжна субкультура, яка з'явилась у США в кінці 1970-х в середовищі афроамериканців. Включає в себе 4 основні елементи: діджеїнг, графіті, емсіінг (реп), брейкінг.

Номер слайду 21

Брейкінг. Диджейнг. Емсиинг

Номер слайду 22

Репери. Реп — ритмічний речитатив, зазвичай який читається під музику з важким битом. Ця субкультура досить демократична, не пориває зв'язків із "молоддю вулиці". Зовнішній вид: широкий одяг. Частіше спортивна. Вигляд спорту - баскетбол

Номер слайду 23

2 Pac. Eminem. Jay-ZПредставники: Ice Cube, Snoop Dogg, Eminem,  2 Pac.

Номер слайду 24

Альтернативники Молодіжна субкультура, що виникла на початку 1990 рр. Сформувалася при змішанні металістів, панків і реперів. Неагресивні, виділяються дружелюбністю один до одного і до інших. 

Номер слайду 25

Представники: Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Sonic Youth,  Kings of Leon, Linkin Park, Skillet. Sonic Youth. Linkin Park. Nirvana

pptx
Додано
24 травня 2019
Переглядів
4349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку