Положення позашкільного спортивного заходу "Мама, тато, я - спортивна сім'я"

Про матеріал
Положення, розроблене для позашкільного спортивного заходу - конкурсу "Мама, тато, я - спортивна сім'я", який ініційований та проводиться кожного року в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів в позаурочний час
Перегляд файлу

 

Погоджено

на засіданні методичного

об’єднання вчителів

фізкультурно-естетичного циклу Протокол № 3 від 03.01.2018

Затверджено

Директор Загальноосвітньої 

школи І-ІІІ ступенів №51 

Харківської міської ради

Харківської області

Ю. П. Ситник

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення  фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я»

 

1. Мета

- формування свідомої потреби до занять фізичною культурою в колі сім’ї;

- формування родинних традицій до занять фізичною культурою та спортом;

- зміцнення психологічних та емоційних стосунків у сім’ї шляхом об’єднання зусиль для досягнення спільних цілей;

- пропаганда здорового способу життя;

 

2. Термін та місце проведення

Змагання відбудуться 09 березня 2018 року у м. Харкові за адресою: просп. Науки, 68-Б, Харківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №51 .

Реєстрація команд та мандатна комісія з 09-00 до 10-00. Урочисте відкриття змагань о 1030 год. Початок змагань об 1100 год.

 

3. Учасники змагань. Строки та порядок подання заявок

До участі у змаганнях допускаються усі бажаючі команди, складом: дитина (2008–2010р.н.), мати, батько. Кожна команда подає заявку встановленого зразка (завірену лікарем). Поіменні заявки (оригінали) подаються в мандатну комісію в двох примірниках в день змагань. Представники подають у мандатну комісію свідоцтво про народження дітей, ідентифікаційні номери та паспорта батьків (з штампами про одруження або свідоцтвом про одруження). Без зазначених документів, які засвідчують шлюбні та батьківські стосунки, команди до змагань допущені не будуть.

 

4. Керівництво організацією та проведення змагань

Загальне керівництво організацією змагань здійснює оргкомітет       ЗОШ№ 51 . Безпосереднє проведення змагання здійснює головна суддівська колегія.

 

5. Програма змагань

У програму змагань включено 5 (пять) видів випробувань (послідовність видів програми визначає суддівська колегія):

 

«Комбінована естафета»

Дистанція маршруту 15 метрів. Стійки розташовані змійкою один від одного на відстані 3-4 метри.

Інвентар: Стійки - 12 шт., гімнастичні м’ячі – 2 шт., хокейні ключки – 2 шт., м’ячі тенісні – 2 шт., баскетбольні м’ячі – 2 шт.

Команда шикується в колону по одному.

Старт відбувається за командою судді.

Першим виконує вправу дитина, другим – мати, третім – тато. Одночасно естафету виконують 2 команди.

За командою «Руш» перший учасник команди стрибає вперед на гімнастичному м’ячі до фінішної стійки, лишає м’яч та бере баскетбольний м’яч (який тримають волонтери) та бігом повертається на старт і передає його наступному учаснику.

Другий учасник команди, тримаючи в руках баскетбольний м’яч, намагається обвести його через стійки (змійкою) до фінішної стійки, лишає баскетбольний м’яч, після чого бере хокейну ключку і тенісний м’яч (які тримають волонтери) та бігом повертається до лінії «Старт-Фініш» і передає їх наступному учаснику.

Третій учасник команди веде ключкою тенісний м’яч через стійки (змійкою) до фінішної стійки, огинає фінішну стійку, після чого повертається (змійкою) до лінії «Старт-Фініш» та закінчує естафету.

Естафета закінчується тоді, коли останній учасник команди, з ключкою та тенісним м’ячем, пересікає лінію «Старт-Фініш».

Виграє та команда, яка продемонструє найменший час .

Увага! Якщо учасник втратив м’яч (гімнастичний, баскетбольний, тенісний) або пропустив стійку при русі змійкою, він повинен зупинитись та виконати елемент наново, а потім продовжити естафету (з місця помилки) у противному випадку нараховуються штрафні бали (1бал- плюс 2с. до загального часу виконання вправи)

 

                                                     «Стрітбол»

За командою “Руш” з лінії кидків батько робить кидки 3 м’ячами з метою влучити в баскетбольне кільце.  М’ячі, які не влучили в кільце підбирають мати та дитина і подають батькові. Естафета вважається закінченою після попадання десятого м’яча в кільце.

Відстань між лінією кидків та баскетбольним кільцем 3 метра. Виграє та команда, яка витратила найменший час для попадання всіх м’ячів в кільце.

 

                                                     «Єралаш»

За командою “Руш” з лінії старту учасники команди одночасно добігають до відміток першої бази, де знаходяться: кільце та футбольний м’яч. Дитина ставить кільце на землю, а батьки ногою перекидають м’яч один одному крізь кільце. По завершенні вправи, команда перебігає на другу базу (батьки міняються місцями), де розташовані: імітована волейбольна сітка та волейбольний м’яч. Дитина піднімає сітку над собою, а батьки перекидають м’яч один одному, намагаючись не зачепити сітку, як це робиться при грі у волейбол. Далі учасники команди перебігають на третю базу (батьки міняються місцями), де розташовані: кільце та гандбольний м’яч. Дитина піднімає кільце над собою перпендикулярно землі. Батьки перекидають м’яч один одному крізь кільце. Після закінчення вправи з гандбольним м’ячем сім’я перебігає на відмітки  четвертої бази (батьки міняються місцями), де знаходяться кільце та баскетбольний м’яч. Дитина піднімає кільце на витягнуті перед собою руки паралельно землі. Батьки роблять кидки з метою влучити в кільце.

Естафета вважається закінченою після перетину лінії старту останнім учасником команди.

Довжина дистанції 20 метрів. Бази розташовані на відстані 5 метрів одна від одної.

За кожне вірне виконання кидків віднімається 1 сек. від загального часу проходження естафети командою.

Виграє та команда, яка витратила найменший час для проходження дистанції враховуючи бонусний час.

 

                                           «Смуга перешкод»

За командою “Руш” з лінії старту учасники команди за чергою долають по колу дистанцію на якій розташовані бар’єри та кільця. Під час проходження дистанції кожен учасник команди має перестрибнути через бар’єр та пролізти скрізь кільце не збиваючи їх.

Наступний учасник починає долати дистанцію з лінії старту після передачі естафети попереднім учасником шляхом торкання один одного.

Довжина дистанції 30 метрів. На дистанції розташовані 4 бар’єри       (h-0,6m) та 4 кільця на однаковій відстані один від одного.

За кожне невірне виконання вправи додається 1 сек. до загального часу проходження естафети командою.

Естафета вважається закінченою після перетину лінії старту останнім учасником команди.

Виграє та команда, яка витратила найменший час для проходження дистанції враховуючи бонусний час.

 

                                                «Скакалка»

                        Інвентар: довга скакалка 6 метрів.

  Час на виконання конкурсу: 3 хв.                                                   За командою «Руш», мама і тато починають розкручувати скакалку. Дитина повинна виконувати стрибки на цій скакалці. Конкурс закінчується після закінчення часу, який відведений – 3хв. Перемагає та команда, яка виконала більшу кількість стрибків за 3 хв.

 

6. Суддівство. Виявлення призерів та переможців.

 

Нарахування балів, відповідно показаного часу та додаткових очок, з урахуванням «штрафних» секунд, буде здійснювати Головна суддівська колегія та судді на лінії. За кожну невиправлену помилку у вправі та недбале ставлення до естафети будуть надаватися «штрафні» секунди , які будуть ураховані по видах та в командному заліку. В естафетах за не виправлення помилок передбачені штрафні бали 1бал ( 2 «штрафні» секунди). Також при помилці у вправі треба виконати вправу заново.

      Переможці та призери виявляються за найбільшою кількістю набраних балів, або за наіменьшою сумою місць за підсумками змагань у естафетах. Систему нарахування балів виявлення зайнятих місць, визначає головна суддівська колегія.

 

7. Нагородження переможців

 

Учасники команди яких, посіли 1, 2 та 3 місця в загальнокомандному заліку нагороджуються кубками, дипломами та медалями Харківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», команда переможців відряджається до участі на Обласні змаганнях.

    Також статуєтками нагороджуються переможці у номінаціях: «Непереможний тато», «Найшвидша мама», «Спритна дитина». Учасники, які не посіли призових місць та не виграли в номінаціях получать дипломи за участь від КУ “ХОЦФЗН «Спорт для всіх»”.

 

9. Фінансування

 

Організаційні витрати здійснюються за батківські та спонсорські кошти, витрати на придбання нагородної атрибутики,  здійснюється за рахунок комунальної установи “Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»”. Проїзд, харчування представників команд та учасників за рахунок відряджуючої організації.

 

 

 

Дане положення є дійсним викликом на змагання

 

 

Положення розроблено вчителем фізичної культури  вищої категорії ХЗОШ № 51, вчителем-методистом Черкасовою Тетяною Євгенівною.

doc
Додано
2 січня 2020
Переглядів
1252
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку