Поняття Stem-освіти. Напрямки реалізації у НВП навчального закладу.

Про матеріал

STEM-освіту часто називають «навчанням навпаки». Ланцюжок «від теорії до практики» у STEM зазвичай зворотний: спочатку – гра, придумування та майстрування пристроїв і механізмів, а вже потім, у процесі цієї діяльності, – опанування теорії і нових знань. Але, звісно, STEM-освіта – це не тільки «навчання навпаки». Абревіатура STEM розшифровується як science (природничі науки), technology (технологія), engineering (інженерія), mathematics (математика) – і найбільший «козир» STEM-освіти у тому, що вона допомагає опанувати їх не відокремлено, а за допомогою інтеграції всіх п'яти дисциплін у єдину систему навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготували: Філь Г. Б. Гаценко Н. В. Корвегіна В. А. Поняття Stem-освіти. Напрямки реалізації у НВП гімназії. Підготовка фахівців.

Номер слайду 2

STEM4123 Science - наука. Technology - технологіїEngineering - інженерія. Mathematics - математика. Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.

Номер слайду 3

Чим STEM відрізняється від звичайної спеціалізованої школи?

Номер слайду 4

Які навички отримує дитина в процесі навчання?

Номер слайду 5

Напрямки реалізації Stem-освіти у НВП гімназіїStem – проекти як інструмент навчальної діяльностіДидактичні карти. Мейкерство як напрям впровадження Stem-освіти. Навчальні інтегровані заняття з впровадженням елементів Stem (у процесі вивчення ЛО іноземною мовою учні знайомляться з термінологією інших дисциплін)

Номер слайду 6

Напрямки реалізації Stem-освіти у НВП гімназіїРесурсний центр «Колосок» - складова Stem-освіти в Україні та гімназії. Математика і природа (вироблення на уроках праці годівничок)Моделювання (оригамі)Командна робота (волебол, туризм)Робототехніка. Мобільні додатки Google (Classroom, Google drive,youtube та ін.) – заборонити чи ні?

Номер слайду 7

Проблемні питання. Чи знаєте ви, завдяки Британію ХІХ ст. назвали «Майстернею світу», а її королеві – володаркою морів?Вас не дивує, що африканське озеро Ньяса має ще одну назву – Вікторія?Яке походження має людина: за Біблією чи за теорією Чарльза Дарвіна?Чому Чарльз Діккенс написав «Різдвяну пісню в прозі»?

Номер слайду 8

Де навчитися?Мета даного ресурсу — надавати фахову допомогу освітянам України, поширювати авторські методики викладання, вести прямий діалог з авторами підручників, забезпечити зв`язок між провідними фахівцями в кожній науковій галузі, методистами, управлінцями, вчителями. Педагогічні ігри «РОЗУМНИКИ» - захоплюючі програми, які дозволяють дітям отримати міцні й глибокі знання з предметів шкільної програми. Педагогічні ігри «РОЗУМНИКИ» відповідають вимогам сучасної школи, оскільки створені спеціально для лінійки сучасних персональних пристроїв з підтримкою Multitouch. Простота і доступність управління дозволяють дітям самостійно працювати з програмою, веселі анімовані персонажі і система мотивації викличуть інтерес, а звуковий супровід допоможе швидше і краще запам'ятати новий матеріал. Предметом діяльності Інституту є: зміст освіти і виховання у створюваному освітньому середовищі;формування цінностей відкритого суспільства і навичок критичного мислення та економічної культури;мовна політика; соціальна робота; інноваційні технології; основи творчості, фінансова грамотність, навички підприємництва та проектна діяльність; засоби навчання і обладнання навчального, загального та спеціального призначення.

Номер слайду 9

Дякуємо за увагу!!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Аннас Валентина Володимирівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
16 лютого 2018
Переглядів
2569
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку