Попередження усіх видів дитячого травматизму під час зимових канікул/новорічних свят в умовах воєнного стану

Про матеріал
Презентація допоможе класному керівнику або вчителю основ здоров'я організувати цикл бесід по застереженню усіх видів дитячого травматизму перед новорічними святами /зимовими канікулами в умовах воєнного стану. Дана презентація розрахована для дітей, які навчаються у 5-9 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Попередження усіх видів дитячого травматизму під час зимових канікул/новорічних свят в умовах воєнного стану Підготувала: вчитель основ здоров’я Пушкар А.В.

Номер слайду 2

Безпека на дорозі у зимовий період Постійно дотримуйся правил дорожнього руху, ОСОБЛИВО ВЗИМКУ! Ніколи не порушуй їх, це небезпечно для життя. Переходь вулицю тільки у відведених місцях. Не влаштовуй ігри на проїжджій частині вулиці. Потурбуйся, щоб в умовах поганої видимості, ваш одяг/взуття/аксесуари були оснащенні світловідбивачами.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Поведінка на вулиці

Номер слайду 5

В умовах воєнного стану, якщо вас відпустили батьки погуляти не далеко біля дому, то не затримуйтеся до темряви на вулиці! Повертайтеся додому завчасно, щоб не накликати нещасний випадок та не потрапити до криміногенних небезпек. Під час прогулянок ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ гуляти за межами села та далеко відходити від своїх домівок.

Номер слайду 6

Не чіпай безпритульних/чужих/диких тварин. Спілкування з ними може призводити до нещасних випадків. Не розмовляй із незнайомцями та не сідай до них у машину. Коли йдете на прогулянку, кажіть батькам із ким ви йдете, де будете, коли прийдете додому. Беріть із собою заряджений телефон та не користуйтесь ним не за призначенням. Забороняється ходити у навушниках за межами будинку, біля дороги, під час переходу вулиці/дороги. Слухати гучно музику зараз також недоречно.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Онлайн безпека

Номер слайду 9

Контролюйте своє життя “онлайн”!!! Не виставляйте на своїх сторінках незрозумілі фото, які б привертали зайву негативну увагу; додавайте “у друзі” лише перевірених людей, яких ви точно знаєте в реальному житті

Номер слайду 10

В умовах воєнного стану НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ в онлайн-середовищі: хизування гарними умовами життя, новими речами; фотографувати стратегічні/цивільні об’єкти та опубліковувати їх у мережі; фотографувати та знімати на відео рух військової техніки, військових і опубліковувати їх у мережі; розповідати по телефону в месенджерах “де прилетіло”, “куди прилетіло”, розміщення та локації військових; відмічати геолокацію місця свого знаходження та відмічати інших людей; публікувати без дозволу фото друзів чи знайомих.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Інформаційна гігієна в умовах воєнного стану

Номер слайду 13

1. Перевіряйте джерела. Не вірте новинам з першої ліпшої стрічки чи репосту. 2. Відправляйте сенсаційні новини у «карантин» на деякий час. 3. Зберігайте спокій, паніка ще нікому не допомагала. 4. Не потрібно читати одну й ту саму новину різними словами. 5. Не вступайте у політичні дискусії у коментарях з незнайомими людьми. Соцмережі заповнені тролями та ботами, конструктиву з ними не вийде. 7. Відрізняйте думку експертів від думок звичайних людей, любителів теорій змови, емоційних та маніпуляційних висловлювань. 8. Не поширюйте сумнівні пости, не репостіть неперевірену інформацію з приводу воєнного стану або ситуації в країні. 9. Якщо ви створюєте контент – не пишіть непідтверджені факти про війну. Навіть якщо дуже хочеться поділитись «сенсацією». Війна йде не лише на фронті, а й у цифровому середовищі. Будьте пильні! Не вірте тому, що побачили чи прочитали вперше!

Номер слайду 14

ЗНАЙ, що булінг та кібербулінг — це насилля, яке карається Законом України! Фішинг Тролінг Мобінг Хейзінг Секстинг

Номер слайду 15

Пожежна безпека

Номер слайду 16

Не грайся з вогнем у приміщенні та на природі. Обережно поводься із легкозаймистими предметами/речовинами. Будь обережний з газом та газовою плитою! ( без дозволу батьків та конкретних навичок роботи із газовою плитою — не коритуватися!!!НЕБЕЗПЕЧНО ДЛЯ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я!!!)

Номер слайду 17

Будь обережним під час користування обігрівачами. Не залишай їх без нагляду, тримай подалі від меблів (1м), не використовуй не справні та не суши на них речі! Без дозволу батьків не користуйтесь котлом та піччю в будинку. Не сушіть на них речі та не розміщуйте біля них легкозаймисті речовини/матеріали.

Номер слайду 18

Дотримуйся правил безпечної поведінки при встановленні та користуванні новорічними прикрасами та ялинкою. Не забувайте, коли встановлюєте новорічну ялинку або прикрашаєте дім новорічними гірляндами, перевіряйте їх справність із дорослими, справність розеток та відсутність біля гірлянди легкозаймистих матеріалів/речовин. Ялинка не повинна перекривати вихід з кімнати. Відкритий вогонь та бенгальсі вогні біля ялинки заборонені!!! Не прикрашайте фасади будинку новорічною іллюмінацією у період воєнного часу!

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Під час планування часу на новорічні свята, враховуйте дію комендантської години! Пам’ятайте, що за порушення правил поведінки під час комендантської години, ви можете бути притягнуті до штрафних покарань.

Номер слайду 21

Електробезпека

Номер слайду 22

Будь обережний з електроприладами. Не торкайся оголених проводів, не користуйся пошкодженими розетками та не експлуатуй несправні електроприлади. Виходячи з дому, перевіряй, щоб усі електропобутові прилади були відключені.

Номер слайду 23

Особливо будь обережним, коли вимикають світло! Не залишай без нагляду увімкнені електроприлади, новорічну іллюмінацію!!! Коли раптом зникло світло — повідом батьків та проконтролюй, щоб уся електрика будинку була переведена у безпечний режим (вимкнути з розетки). Після відновлення електропостачання не вмикай одразу усі прилади в мережу — це може призвести до перенавантаження мережі, пожежі, замикання.

Номер слайду 24

Поведінка під час відсутності світла в оселі Під час відсутності електроенергії тривалий проміжок часу, вмій правильно користуватися ліхтарем та свічкою. Пам’ятай, що свічка — це джерело відкритого вогню в будинку і необережне поводження із нею може спричинити пожежу, гарячий віск при контакті із шкірою інколи може викликати опік. Встановлюйте свічки на спеціальних підсвічниках , на твердій і не хиткій поверхні, подалі від штор, паперу, килимів, одягу, волосся та інших легкозаймистих матеріалів та речовин.

Номер слайду 25

В умовах воєнного стану із 24.02 2022 р.по всій території України, використання піротехнічних засобів заборонено (феєрферки, петарди, хлопавки)

Номер слайду 26

Не забувай про безпеку життя, коли опиняєшся в автономній ситуації (сам(-а) вдома). Пам’ятай, що злочинцем може бути не тільки чоловік, а й жінка, дівчина, підліток, ровесник твій і навіть людина похилого віку. Нікому не розповідай про те, що і де вдома лежить; не розповідай про майбутні плани та поїздки; не вихваляйся та не хизуйся майном, дорогими речами, грошами; нікому не повідомляй місця зберігання своїх цінних документів чи ключів від будинку.

Номер слайду 27

Безпека біля водойм взимку

Номер слайду 28

Дотримуйся правил безпеки біля водойм взимку. Лід є дуже небезпечною “забавою”! Дія холодної води на організм тобі вже відома (а вода — дуже холодна!) Вода помилок не пробачає! БЕЗ ДОРОСЛИХ ДО ВОДОЙМ НЕ ХОДИТИ(особливо зараз)!!!

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Правила безпечної поведінки у випадку проведення бойових дій

Номер слайду 31

Почувши сирену (сигнал “УВАГА ВСІМ!”): Увімкнути телевізор/радіо Повідомити дорослих Прослухати інформацію Виконувати відповідні рекомендації

Номер слайду 32

При загрозі бойових дій та артобстрілу: Не панікуйте, заспокойте молодших; Вимкніть електроприлади, перекрийте воду, газ, погасіть пічне опалення; Візміть усі заздалегідь зібрані документи та екстренну валізу, аптечку, телефони, ліхтарі; Покиньте приміщення та сховайтесь у підготовлених сховищах, куди можна швидко дістатись Падаючи на підлогу під час гучних звуків, обхопіть голову руками та відкривайте рот, щоб вберегти ваші вуха від розриву барабанної перетинки та контузії; Залишайтесь в укритті до повного припинення обстрілу.

Номер слайду 33

Якщо обстріл застав у ТЗ: Зупинити ТЗ Вийти з ТЗ та відбігти від нього (від будівель та споруд) Ляжте на живіт на землю (канаву, вимоїну із заглибленням) та обхопіть голову руками, відривши рот Спробуйте озирнутися і знайти надійне укриття та прямувати до нього між пострілами

Номер слайду 34

Якщо обстріл застав на вулиці: Ляжте на землю обличчям униз, обхопивши голову руками Спробуйте знайти поряд укриття та прямуйте до нього між пострілами Орієнтуйтесь на звук звідки постріл пролунав або де розірвався снаряд - це допоможе зорієнтуватися, швидше дістатися до укриття та вберегти життя

Номер слайду 35

УКРИТТЯ НЕ укриття Спеціальне бомбосховище під’їзди житлових багатоповерхових будинків Будь-яка канава, водостік, яма, заглибина, ями-воронки Багатоповерхові будинки, квартири Заглиблений підвал, погріб, овочесховище, силосна яма Транспортні засоби (ТЗ) Каналізаційні люки, підземний перехід, метро, оглядові ями відкритого типу на СТО Стіни сучасних будівель, скляні вітрини, фасади будинків, балкони

Номер слайду 36

Якщо вибух стався: Переконайтесь у відсутності/наявності пошкоджень Заспокойтесь і огляньте все навколо Якщо є можливість - залиште місце події і перейдіть у більш безпечне сховище Якщо ви під завалом – періодично подавайте звукові сигнали При можливості подзвоніть близьким/рідним та зателефонуйте на № 101

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Дії при виявленні вибухонебезпечних предметів

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Особиста гігієна

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Профілактика захворювань

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Безпека харчування

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Пам’ятайте, що війна ще не завершилась. Тиша та спокій у наших селах - це Божа милість та робота наших хлопців на передовій. Тому, давайте робити добрі, обдумані та корисні справи разом, щоб наближати перемогу та мир на наші землі. Нехай Господь вас усіх оберігає! З наступаючими новорічними святами! Мирного неба, здоров’я, благополуччя та усього найкращого у Новому 2023 році!

Номер слайду 49

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Андрейченко Тетяна Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Олійник Лариса Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бабічева Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Федорчук Таміла Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
ppt
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
2839
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку