Поради батькам першокласників "Один день - без нотацій!"

Про матеріал
Презентація створена з метою надати рекомендації щодо виховання та відповідальності за дітей, а також адаптації першокласників до школи,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Не соромно чого-небудь не знати, але соромно не хотіти вчитися. Сократ

Номер слайду 2

Шановні батьки!Не забувайте про те, що перш за все на Вас лежить відповідальність за виховання і навчання Ваших дітей!Конвенція про права дитини, ст.18. Батьки або у відповідних випадках законні опікуни несуть основну відповідальність за виховання і розвиток дитини

Номер слайду 3

Заняття в школі можуть лише надати розумові правила, добуті чужим трудом. Але здатність користуватися ними розвиває виключно домашня самостійна працяІ. Кант

Номер слайду 4

ОДИН ДЕНЬ – БЕЗ НОТАЦІЙ (поради батькам)Будіть дитину спокійно; коли вона прокинеться, мусить побачити вашу усмішку і почути ласкавий голос. Не квапте, вміння розрахувати час – ваше завдання, і якщо це вам погано вдається, то провини дитини в цьому немає.

Номер слайду 5

Не виряджайте дитину до школи без сніданку. Діти в цьому віці – активні, тому затрачають багато сил та енергії.

Номер слайду 6

Не прощайтесь, попереджаючи та наставляючи: "Поводь себе добре". Побажайте успіху, знайдіть декілька ласкавих слів.

Номер слайду 7

Забудьте фразу "Що ти сьогодні одержав?" Зустрічайте дитину після школи спокійно, не обрушуйте на неї тисячу питань, дайте розслабитись. Якщо ж дитина занадто збуджена, якщо бажає поділитися чимось, не відмахуйтесь, не відкладайте на потім, вислухайте, це не забере багато часу.

Номер слайду 8

Якщо бачите, що дитина засмучена, але мовчить, не допитуйтесь, нехай заспокоїться, тоді і розповість усе сама.

Номер слайду 9

У спілкуванні з дитиною намагайтесь уникати умов: "Якщо ти зробиш, то..." Інколи умови стають нездійсненними і не залежать від дитини, і ви можете опинитися в дуже складній ситуації.

Номер слайду 10

Знайдіть (постарайтеся знайти) протягом дня хоча б півгодини, коли ви будете належати тільки дитині, не відволікаючись на домашні справи, телевізор, спілкування з іншими членами родини. В цей момент найважливіше справи дитини, радості, невдачі, турботи.

Номер слайду 11

Будьте уважними до скарг дитини на головний біль, втому, поганий стан. Найчастіше це об'єктивні показники втоми, складності навчання (особливо в період адаптації)

Номер слайду 12

Запам'ятайте, що навіть "зовсім великі" діти (ми часто говоримо "Ти вже великий" 7 – 8 – річній дитині) дуже люблять казку перед сном, пісеньку і ласкавий дотик. Це все заспокоює їх, допомагає зняти напругу, яка накопичувалась за день, і спокійно заснути. Намагайтесь не згадувати перед сном неприємностей, не з'ясовувати стосунки.

Номер слайду 13

Шановні батьки! Ми хочемо нагадати вам, що такі чарівні слова, як «ДОБРОГО ДНЯ», «БУДЬ ЛАСКА», «ДЯКУЮ» і «ВИБАЧТЕ», вперше пізнаються вдома. Саме там діти вчаться бути чесними, пунктуальними і старанними, добре ставитися до друзів, поважати старших і вчителів. Саме вдома вони вчаться бути акуратними, не говорити з набитим ротом і кидати сміття в смітник. Вдома вони також навчаються бути організованими, доглядати за своїми речами і не брати чужі. А в школі ми вчимо їх мови, математики, історії, географії, хімії, фізкультури і т.д. БАТЬКІВСЬКЕ ВИХОВАННЯ МИ ЛИШЕ ПІДКРІПЛЮЄМО, АЛЕ НЕ ЗАМІНЮЄМО ЙОГО.

pptx
Додано
20 березня 2019
Переглядів
861
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку