Порятунок і захист людей у надзвичайних ситуаціях.

Про матеріал
Презентація на тему порятунок і захист людей у надзвичайних ситуаціях. Всі 7 незвичайних ситуаціях
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Порятунок і захист людейу надзвичайних ситуаціях.

Номер слайду 2

Чернобильська катастрофа (1986)Походження: техногенне, аварія на атомній електростанції. Місце: Україна (СРСР на той час)Опис: Вибух на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС призвів до найбільшої в історії ядерної катастрофи. Масивне викидання радіації призвело до забруднення величезних територій, і мільйони людей були евакуйовані. Викиди радіоактивних речовин викликає серйозні наслідки для здоров’я та екології.

Номер слайду 3

2. Теракт 11 вересня 2001 року. Походження: тероризм. Місце: СШАОпис: Теракти, організовані Аль-Каїдою, під час яких захоплені пасажирські літаки були направлені на вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку та Пентагон. Більше ніж 3000 людей загинуло, а події призвели до посилення антитерористичної політики у всьому світі.

Номер слайду 4

3. Цунамі в Індійському океані (2004)Походження: природне, землетрус та цунаміМісце: Індійський океан (Індонезія, Шрі-Ланка та інші країни)Опис: Землетрус магнітудою 9.1 поблизу острова Суматра викликав цунамі, яке забрало життя понад 230 000 людей у 14 країнах. Це стало однією з найбільших катастроф сучасності, що завдала колосальних руйнувань у регіоні.

Номер слайду 5

4. Глобальна пандемія COVID-19 (2020-2022)Походження: біологічне, вірусне захворювання. Місце: глобально. Опис: Пандемія, викликана новим короновірусом SARS-Co. V-2, призвела до серйозних економічних, соціальних та медичних наслідків по всьому світу. За оцінками, мільйони людей померли, а пандемія спричинила глобальну кризу охорони здоров’я, змінила способи роботи та життя мільярдів людей.

Номер слайду 6

5. Землетрус і ядерна аварія у Фукусімі (2011)Походження: природне та техногенне. Місце: Японія. Опис: Сильний землетрус та подальше цунамі призвели до аварії на атомній електростанції Фукусіма-1 Це спричинило викид радіації та евакуацію понад 150 000 людей. Величезні збитки торкнулися як економіки, так і навколишнього середовища.

Номер слайду 7

6. Пожежі в Австралії (2019-2020)Походження: природне, лісові пожежіМісце: Австралія. Опис: Масштабні пожежі, які виникли внаслідок тривалої спеки та посухи, охопили значну частину Австралії, знищивши понад 18 мільйонів гектарів лісів. Загинуло більше 30 людей, мільярди тварин були втрачені або переміщені, а пожежі завдають величезної шкоди екології континенту.

Номер слайду 8

7. Землетрус на Гаїті (2010)Походження: природне, землетрус. Місце: ГаїтіОпис: Землетрус магнітудою 7.0 сколихнув одну з найбідніших країн у світі, спричинивши загибель понад 200 000 людей і залишивши мільйони без даху над головою. Катастрофа призвела до глобальної гуманітарної кризи.

Номер слайду 9

Ці події залишили. Чищева Єсенія Романівна8-В класс. Дякую за увагу!значний слід в історії людства, як у соціальному, так і в економічному та екологічному плані.

pptx
Додав(-ла)
Чищивая Эсения
Додано
18 вересня
Переглядів
1
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку