Я і мої цінності. Фрагмент уроку для ІК "Здоров'я, безпека, добробут" 5 клас

Про матеріал
В даній презентації є опис та приклад цікавого завдання - сенкану до слів безпека, небезпека, здоров'я та добробут
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фрагмент онлайн-уроку на тему: «Я і мої цінності» (5 клас НУШ)Підготувала: вчителька основ здоров’я Микитенко А. О. ОЗ «Новоаврамівський ліцей»

Номер слайду 2

Як складати сенкан?Перший рядок неримованого вірша – всього одне слово, його тема, що позначається іменником. Другий – складається з двох слів-прикметників або прислівників, що розкривають зміст теми, описуючи її. Третій рядок утворюється трьома дієсловами або дієприслівниками, що описують дію, яка має безпосереднє відношення до теми сенкану. Четвертий рядок – фраза, за допомогою якої творець висловлює своє ставлення до теми, при цьому це може бути як речення, складене учнем, або ж використання прислів'я, крилатого виразу та інше. П'ятий рядок – утворюється всього одним словом, яке є певним підсумком. Найчастіше це просто синонім до теми вірша.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Розглянемо приклади сенканів

Номер слайду 5

Приклад 1 СЕНКАН до слова «ЗДОРОВ’Я»Стан. Соціальний, психологічний. Виявляти, лікувати, корегувати. Відсутність хвороб та дефектів в людини. Благополуччя

Номер слайду 6

Стан Оздоровчий, надійний. Розпізнавати, діяти, захищати. Коли життю людини нічого не загрожуєЗдоров'я. Приклад 2 СЕНКАН до слова «БЕЗПЕКА»

Номер слайду 7

Приклад 3 СЕНКАН до слова «НЕБЕЗПЕКА»Тривога. Неспокійний, небезпечний. Виявляти, перешкоджати, уникати. Відчуття, коли щось загрожує життю людини. Обережно!

Номер слайду 8

Приклад 4 СЕНКАН до слова «ДОБРОБУТ»Потреби. Щасливі, необхідніСтворювати, задовольняти, досягати. Потреби, які роблять людину щасливою. Розвиток

Номер слайду 9

Домашнє завдання Придумати свій сенкан до одного з вивчених понять

Номер слайду 10

Додатки. Приклади домашніх робіт дітей

Номер слайду 11

zip
Додано
10 вересня
Переглядів
23
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку