Possessive pronouns в англійській мові

Про матеріал
У презентації дано інформацію що таке займенники в англ. мові та їх два види. Детальніше про прилягаючі займенники. Таблиця займенників. А також тренувальні вправи (Round-Up Starter)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Possessivepronounce. Присвійні займенники

Номер слайду 2

Присвійні займенники в англійській мові (Possessive Pronouns) – займенники, що відображають на приналежність або зв’язок предмета з особою. На відміну від української мови, в англійській мові присвійні займенники не відмінюються.

Номер слайду 3

{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Об`єкт. Прилягаючі займенники. Абсолютні займенники. Перша особа. IMy (мій, моє)Mine. We. Our (наш, наше)Ours. Друга особа. You. Your (ваш, ваше)Yours. Третя особа. He. His (його)His. She. Her (її)Hers. It. Its (його, її) Its. They. Their (їх)Theirs. This is my book. (прилягаюча ф.) – Це моя книга. This book is mine. (абсолютна ф.) – Ця книга – моя. This is our school. (прилягаюча ф.) – Це моя школа. This school is ours. (абсолютна ф.) – Ця школа – наша.

Номер слайду 4

Прочитаймо комікс

Номер слайду 5

Переклади речення: This is mу address. Give me yours."Whose book is this?" "It is my book. It isn't his." Take my pen and give me hers. В англійській мові немає такого присвійного займенника, що відповідав би українському займеннику свій. Останній перекладається на англійську мову різними присвійними займенниками залежно від особи, якої він стосується: Я загубив свій олівець. Ти загубив свій олівець. Вона пише своїм олівцем. Ми дали їм свої книги.

Номер слайду 6

Виконайте вправи:

Номер слайду 7

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Флюстикова Олена Василівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 листопада 2019
Переглядів
12042
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку