Новини

43 тисячі ноутбуків для українських учителів: МОН та Google уклали угоду про партнерство

У межах візиту на Світовий освітній форум 2022 у Лондоні міністр освіти і науки України сергій Шкарлет зустрівся із директоркою з маркетингу Google у сфері освіти пані Самантою Пітер, а також із керівником програм з урядових комунікацій у Європі, Близькому Сході та Африці Вільямом Флоренсом. За результатами зустрічі була підписана угода про надання 43 тисяч девайсів для українських учителів. Про це повідомляє МОН.

Документ передбачає надання комп’ютерного обладнання, програмного забезпечення та контенту. А також –  проведення тренінгів із цифрової компетентності для українських педагогічних і науково-педагогічних працівників за підтримки ЮНЕСКО та інших світових партнерів.

«Наша держава продовжує цифрову трансформацію сфери освіти наперекір жорстокій агресії рф проти України. Про це свідчить створення численних онлайн-сервісів і забезпечення вчителів сучасними девайсами. Минулого року спільно з Мінцифрою ми реалізували Всеукраїнський проєкт «Ноутбук кожному вчителю», придбавши більше ніж 60 тисяч ноутбуків для вчителів. Проте війна перервала реалізацію проєкту. Значна частина придбаної техніки знаходилася в нині зруйнованих і пошкоджених школах. Багато техніки із закладів освіти було викрадено. В умовах повномасштабної війни ми вимушені починати спочатку. Завдяки допомозі компанії Google, що підтримувала українську освіту в численних проєктах, зокрема, з розгортання сервісу Google Workspace for Education (GoogleClassroom) у закладах загальної середньої освіти та проведення масштабних Всеукраїнських тренінгів для педагогічних працівників, найближчим часом наші вчителі отримають необхідну техніку для продовження роботи. Вдячний представникам Google та партнерам за багаторічну співпрацю, а також всі здійснені кроки назустріч українській освіті та науці під час війни».

                               Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет

Наразі відомо, що Google надасть фінансову допомогу для закупівлі, ліцензування та поставки 43 тисяч ноутбуків Chromebook для українських учителів, що дозволить продовжувати освітній процес під час війни. Також компанія допоможе школам оптимізувати налаштування за допомогою оновлення Chrome Enterprise.

Наразі планується провести тренінги для 50 тис. викладачів, у межах яких вони дізнаються про використання пристроїв і набір інструментів Google Workspace for Education.

«Будуючи цифрову державу, ми завжди особливу увагу приділяли освіті дітей – підключали школи до швидкісного інтернету, реформували уроки інформатики та математики, закупили за кошти держави більше як 61 тисячу ноутбуків для вчителів. Адже технології – це наше майбутнє. В умовах війни вчителі героїчно продовжують навчальний процес і проводять онлайн-уроки. Вмикаються в зуми та надсилають учням завдання з бомбосховищ. Їм необхідна технологічна підтримка, щоб продовжувати дистаційну освіту».

               Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Також повідомляється, що Google відкриває безоплатний доступ до преміальних функцій Workspace for Education для українських університетів і коледжів до кінця 2022 року. Викладачі зможуть проводити зустрічі для більшої кількості людей (до 250 учасників) і записувати їх на Диск для тих, хто не зміг відвідати заняття.

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter