Добірка розробок для проведення Дня пам’яті Героїв Крут.

В Україні 29 січня відзначається День пам'яті Героїв Крут. 1918 року київські студенти стали жертвами нерівного бою проти армії більшовиків, поблизу селища Крути Чернігівської області. Наша стаття «Виховна година до Дня вшанування пам’яті полеглих під Крутами: ідеї та мотивація» містить ідеї для проведення години пам’яті та вшанування полеглих. 

Допоки історичні події живуть у нашій пам’яті, вони мають свою цінність. І щоб школярі пам’ятали про цю трагічну сторінку української історії  –  скористайтеся матеріалами з нашої Бібліотеки «На Урок». Застосуйте їх під час проведення виховної години, урочистої лінійки із декількома дієвими особами або у будь-якому зручному для вас форматі.

Тема: Сценарій виховної години «Пам'ятай про Крути»
Автор: Незола Алла Сергіївна
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе розширити знання учнів про трагічні події січня 1918 року під Крутами; сформувати їхню історичну пам’ять, на прикладі подвигу однолітків розвити мотивацію, спрямовану на підготовку до захисту Вітчизни


Тема: Сценарій «Майдан і Крути – Україні бути!»
Автор: Джумига Ірина
Про матеріал: Пізнавальний захід до дня пам'яті героїв Крут та героїв Майдану, покликаний допомогти учням дізнатися більше про історичні події та події, які відбулися не так давно. У матеріалі ви знайдете також посилання на відео та історичні документи.


Тема: Виховний проєкт «Крути – наша слава і честь»
Автор: Черниш Оксана Олександрівна
Про матеріал: Виховний проєкт присвячений Дню пам’яті Героїв Крут, що відзначається 29 січня. Проєктом висвітлена тривала боротьба та прагнення волелюбного українського народу до незалежності та свободи. У ньому висвітлені основні події 1917-1918 років, зокрема події 29 січня 1918 року. Цей виховний проєкт допоможе сформувати та розвивати у здобувачів освіти почуття гордості та любові до свого народу, його історії та героїчного минулого. 


Тема: Лінійка до Дня пам`яті Героїв Крут «Квіти у полі там, де Крути...»
Автор: Щербина Світлана Юріївна
Про матеріал: Сценарій шкільної лінійки до Дня пам`яті Героїв Крут допоможе поглибити знання учнів про події під Крутами 29 січня 1918 року, виховувати в учнів почуття патріотизму, відданості своїй Батьківщині, повагу до історичного минулого свого народу.


Тема: Лінійка-реквієм на Тему: «Від Крут до Небесної Сотні. Слава Героям»
Автор: Сидор Марія Михайлівна
Про матеріал: Розробка лінійки-реквієму є присвятою полеглим Героям від Крут до Небесної Сотні. Покликана до виховання підростаючого покоління на прикладі Героїв, виховання в дусі патріотизму і всепосвяти в ім'я Батьківщини і кожного з нас.


Тема: Презентація на тему: «Бій під Крутами – 1918 рік»
Автор: Котенко Вікторія
Про матеріал: Презентація присвячена Дню пам'яті Героїв Крут. Вона стане у пригоді педагогам під час підготовки до тематичного заходу, матеріал допоможе розповісти дітям про трагічні події минулого, виховувати любов до Батьківщини, формувати громадянську компетентність. 


Тема: Крути: вони загинули за Україну
Автор: Розоненко Юлія
Про матеріал: Авторка пропонує провести тематичну виховну годину. Усе, що знадобиться, це ноутбук, презентація, плакати та свічка. Запропонований сценарій історичної години допоможе доступно ознайомити учнів будь-якого віку із трагічною сторінкою нашої історії – боєм під Крутами.


Тема: Презентація «Бій під Крутами – символ героїзму та відданості Українській державі»
Автор: Здоренко Тетяна Петрівна
Про матеріал: Презентація містить вичерпну інформацію про причини, наслідки та безпосередньо опис історичних подій під Крутами. Матеріал доповнений віршами, що допоможуть проникнутися ситуацією, формуватимуть почуття патріотизму та любові до України.


Тема: Крути: Перші «кіборги» – відомі й невідомі сторінки
Автор: Гринечко Діана Михайлівна
Про матеріал: Матеріал надає повну інформацію про події на станції Крути та відкриває завісу до невідомих сторінок цієї історичної події. Пропонований матеріал допоможе розширити знання учнів та ознайомити їх із цією трагічною сторінкою української історії.


Тема: Урок пам'яті на тему: Крути – і сум, і біль, і вічна слава України
Автор: Смусь Ольга Іванівна
Про матеріал: В українській літературі чимало згадок про ці славнозвісні героїчні події. «Чорна рілля ізорана», «Під Києвом, під Крутами», – пісні, які авторка пропонує згадати на уроці пам’яті. Вони чудово доповнять будь-який сценарій уроку для 9-11 класів.


Тема: Презентація. «Крути: історія української нескореності»
Автор: Дударик Євгеній
Про матеріал: Запропонована презентація відрізняється своєю універсальністю – її можна використати як фон, незалежно від текстового наповнення уроку. Матеріал містить багато тематичних малюнків та історичних фотокарток.


Тема: Презентація «Пам'ятай про Крути»
Автор: Дзюба Ігор Іванович
Про матеріал: Матеріал буде корисний на уроках Захисту Вітчизни, історії України та правознавства, адже містить конкретні цифри загиблих із боку Червоної Армії та підрозділів армії УНР. Окрім цього, автор пропонує ознайомитися з інформацією щодо Берестейського мирного договору, який уклали завдяки подіям під Крутами.


Тема: Лінійка, присвячена пам'яті Героїв Крут
Автор: Дацун Наталія Миколаївна
Про матеріал: Сценарій для шкільної лінійки буде корисний тим, хто хоче з урочистістю вшанувати пам’ять загиблих під залізничною станцією Крути, розвивати в дітей почуття патріотизму та любові до Батьківщини. 


Тема: Виховний захід – Крути: трагедія та подвиг
Автор: Губенко Любов Володимирівна
Про матеріал: Авторка пропонує провести урочисту виховну годину до визначної та трагічної дати: бій під Крутами. У заході можуть брати участь від восьми до десяти людей. Захід спрямований на формування почуття любові до Україні, розуміння її минулого. 


Тема: Презентація «Крути – 100 років подвигу»
Автор: Стандрет Галина Несторівна
Про матеріал: Авторка зібрала найважливішу історичну інформацію про події під Крутами. І оформила матеріал у форматі презентації з тематичними картинами, мапами та фотографіями. Матеріал стане у пригоді класним керівникам.


Тема: Документально-поетична композиція «Крути… Там соколи юні у вічність пішли»
Автор: Коваленко Світлана
Про матеріал: Окрім презентації, матеріал містить додатковий файл із трагічною піснею на тему подвигу українських захисників. Запропоновані аудіо- та візуальні матеріали допоможуть школярам будь-якого віку подивитися на бій під Крутами з емоційно-чуттєвої сторони.


Тема: Урок-реквієм «Вони боролись, щоб ми перемогли»
Автор: Скрипник Людмила Михайлівна
Про матеріал: Фільми, сценарій та презентація  –  композиція, яку авторка пропонує використати під час години пам’яті на честь загиблих під Крутами. Матеріал допоможе школярам усебічно побачити трагічні події, почути історичну інформацію та закріпити знання за допомогою презентації.

Ми впевнені, що вам також є чим поділитися з колегами! Тож додавайте матеріали до нашої Бібліотеки!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter