Матеріали та розробки, які стануть у пригоді під час підготовки до проведення заходів до Дня Соборності України.

22 січня – одна з найважливіших дат в історії нашої країни. Це День Соборності України, день проголошення Акту Злуки. Упевнені, ви вже готуєтеся до святкування! Адже вшанування цієї дати надзвичайно важливе у вихованні молоді: учні мають розуміти сенс боротьби за незалежність та територіальну цілісність Батьківщини. 

Проведення тематичного заходу – дієвий спосіб ознайомлення учнів зі значенням Дня Соборності. Цікаві та оригінальні ідеї для виховної години ви можете знайти у статті «Як провести виховну годину до Дня Соборності України». Також для того, аби полешити ваше завдання, ми підготували добірку матеріалів із Бібліотеки «На Урок».

Тема: Сценарій «Друзі, єднаймося» до Дня Соборності України
Автор: Черних Наталія Володимирівна
Про матеріал: Сценарій відкритого загальношкільного заходу для проведення в актовій залі. Пропонований матеріал точно зацікавить педагогів-організаторів та заступників із виховної робти. Сценарій насичений корисними фактами, а також включає фільм, присвячений Злуці, та тематичні пісні. 


Тема: Заходи до Дня Соборності України. Брейн-ринг
Автор: Назарова Надія Олександрівна
Про матеріал: Цікавий патріотичний брейн-ринг, який допоможе не тільки розважитися, а й вдосконалити і закріпити знання учнів з історії України та українознавства. У пропонованому матеріалі ви знайдете не просто запитання та відповіді до вікторини, а повноцінний сценарій заходу. 


Тема: «Діти єднають Україну»
Автор: Дібрівна Тетяна Володимирівна
Про матеріал: Виховна година до Дня Соборності України, покликана поглибити знання учнів про історію свята. Також із допомогою пропонованого матеріалу діти дізнаються більше про Конституцію та ознайомляться з цікавими фактами про Україну. 


Тема: Квест до Дня Соборності України
Автор: Кравець Олена
Про матеріал: Цікавий квест для учнів 6-7 класів, який дозволить відсвяткувати День Соборності весело та активно. Також в цієї авторки є інші святкові розробки, серед яких тематичні вікторина та гра


Тема: Ранкова зустріч «День соборності України»
Автор: Сінькова Оксана Миколаївна
Про матеріал: Мета цієї ранкової зустрічі – виховання в дітей глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, до свого народу, толерантності і людської гiдностi. Для цього використовуються цікаві вправи, що в простій і зрозумілій формі допомагають розповісти молодшим школярам про свято. 


Тема: Усний журнал до Дня Соборності України
Автор: Савіцька Оксана Борисівна
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе виховати у школярів патріотичне ставлення до Батьківщини, розвивати громадянську гідність, відповідальність за майбутнє своєї країни. Діти ознайомляться з історією України, дізнаються багато цікавих фактів про День Соборності. 


Тема: Сценарій лінійки до Дня Соборності України «Єднання заради Незалежності»
Автор: Дорошенко Олена Юріївна
Про матеріал: Пропонований матеріал покликаний пробуджувати інтерес до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу, виховувати національну свідомість і почуття гідності. До сценарію включені факти про Акт Злуки, цікаві тематичні пісні, вірші та легенди.


Тема: Позакласний захід «На Софіївській площі дзвони дзвонили»
Автор: Оксенчук Оксана Ярославівна
Про матеріал: Позакласний захід присвячено Дню Соборності України. Цей захід у театралізованій формі відтворює процес укладення Акту Злуки між УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року. Таким чином матеріал допоможе викликати в учнів інтерес до вичення історії України. 


Тема: Квест до Дня Соборності України «Сторінками становлення української державності»
Автор: Баришполь Марина Валеріївна
Про матеріал: Патріотичний квест для учнів 8-9 класів, покликаний не просто поглибити знання учнів про історію та культуру рідної країни, а й допомогти співвіднести особистість конкретного учня з його приналежністю до України. Під час гри діти подорожуватимуть різними локаціями та зможуть дізнатися більше про видатних українців, мову та історії України, а також про народну символіку. 


Тема: Сценарій «В єдності сила»
Автор: Шацька Руслана Миколаївна
Про матеріал: Сценарій для святкування Дня Соборності України (підходить для учнів будь-яких класів). Рекомендовано для класних керівників, художніх керівників, педагогів-організаторів, учителів історії.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter