Новини

Денис Шмигаль: освітній процес у школах має відбуватися у звичайному режимі

Кабінет Міністрів України наполягає на тому, що освітній процес в усіх закладах освіти країни має відбуватися у звичайному режимі. Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми «Право на владу».

Як він зазначає, навчання в усіх закладах освіти необхідно відновити, оскільки абсолютна більшість викладачів вакцинована, а нещеплених працівників уже відсторонили від роботи:

«Уряд наполягає на тому, що освіта в усіх закладах освіти – дитячих садочках, школах, університетах, середніх спеціальних навчальних закладах має бути очною. З понеділка невакциновані вчителі і викладачі відстороненні від роботи, тому це дає змогу вважати, що 100% колективів, які мають забезпечувати освітній процес пройшли вакцинацію».

Також Денис Шмигаль нагадав, що такої ж позиції дотримується і Всесвітня організація охорони здоров'я, та звернувся до керівників місцевого самоврядування з проханням докласти зусиль, щоби навчальні заклади працювали в очному режимі. Це дуже важливо для покоління, яке зростає, наголосив прем'єр-міністр. 

Аналогічної думки дотримується і уповноважена з прав людини Людмила Денисова. Вона зауважила, що незважаючи на дотримання всіх регламентованих обмежень і протиепідемічних заходів у закладах освіти, зокрема й відсоткового показника вакцинації, органи місцевої влади та органи місцевого самоврядування, а також безпосередньо заклади освіти самостійно ухвалюють рішення щодо додаткових канікул чи дистанційного навчання. А це порушує право дітей на здобуття якісної освіти.

«Водночас вакцинація освітян в Україні відбувається доволі швидкими темпами (якщо в серпні не було щеплено й третину вчителів, то станом на 8 листопада, майже 93% працівників отримали одну дозу вакцинації, а 76,2 % - дві дози). Рівень захворюваності дітей, за даними Міністерства охорони здоров’я України, не перевищує 8% із загальної кількості осіб, які інфікувалися COVID-19. Для подолання сплеску хвороби ВООЗ рекомендує не закривати школи, а дотримуватися протиепідемічних заходів у навчальних закладах».

                                      Уповноважена з прав людини Людмила Денисова

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter