Новини

Global Teacher Prize 2021: оголошено ім'я переможця

Цього року найкращою вчителькою світу стала Кешія Торп зі США, яка викладає англійську мову у High School Langley Park, де 95% учнів є малозабезпеченими. Вона отримає 1 мільйон доларів.

Кешія Торп допомогла зробити освіту в коледжі доступною для учнів із низьким рівнем доходів, іммігрантів та біженців. Вона чудово розуміє становище дітей, адже сама колись виграла стипендію з легкої атлетики, завдяки чому змогла переїхати до США з Ямайки. Під час навчання вона зіштовхнулася з расизмом та усвідомила, наскільки американська система освіти є несправедливою по відношенню до дітей із бідних сімей, тож вирішила присвятити своє життя викладанню.

Кешія Торп почала викладати в High School Langley Park у 2018 році, і їй доручили переробити навчальну програму з англійської мови для 12-го класу, щоб зробити її актуальною для всіх учнів. Також вона допомагає своїм учням подавати документи до коледжу та отримати стипендію. 

Торп також є співзасновницею некомерційної організації US Elite International Track and Field, яка надає спортсменам із бідних родин шанс змагатися на міжнародному рівні. Завдяки міжнародній програмі стипендій сотні студентів-спортсменів отримали можливість навчатися в коледжах без боргів.

Окрім того, Кешія Торп стала наставницею і для інших учителів: вона охоче ділиться із колегами кращими методами та прийомами роботи. Протягом багатьох років вона бере участь у публічних дебатах щодо професії вчителя на засіданнях Державної ради освіти, спрівпрацює з профспілками, виступаючи за підвищення рівня оплати праці педагогів. 

Переможниця Global Teacher Prize 2021 повідомила, що використає отримані гроші для організації роботи та розвитку проєктів, покликаних допомогти учням із малозабезпечених родин навчатися в коледжах, а також для надання освітніх послуг дітям і сім’ям іммігрантів.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter