Новини

DOCU/Тиждень проти булінгу в школах: долучайтеся разом із учнями

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошує навчальні заклади взяти участь у Тижні документального кіно проти булінгу та кібербулінгу. У межах програми школи зможуть організувати перегляд та обговорення фільму про булінг та його наслідки, а також провести низку тематичних уроків. 

Усі ми знаємо, як важко донести важливі питання до дітей так, щоб вони були дійсно почутими, а такі проблеми як булінг – відклались у серці. Всесвітня практика говорить, що  досягти найкращих результатів можна лише у спосіб максимального емоційного залучення у проблему. Саме такий інструмент використовує Docudays UA.

У межах кампанії можна не тільки долучитися до найбільшого міжнародного фестивалю документального кіно в Україні, а й отримати методичні розробки для проведення:

  • вступного уроку, присвяченого розумінню поняття «документальне кіно», його особливостей, відмінностей від ігрового, потенційного впливу тощо;
  • уроку, присвяченого поняттям булінгу та кібербулінгу, їх ознакам, методам протидії, наслідкам, інформуванню про роботу служб, до яких можна звернутися для отримання правової та психологічної допомоги;
  • батьківських зборів — для надання рекомендацій та інструкцій щодо реагування на факти потенційного або наявного фізичного та/або психологічного насильства, побудови діалогу з дітьми, які стали жертвами, свідками цькування, або кривдниками;
  • перегляду та обговорення тематичної документальної кінострічки;
    роботи у групах;
  • підсумкового уроку, який дасть можливість учням не тільки узагальнити отримані знання, а й відрефлексувати побачене та почуте.

Зробити школу учасницею пілотного проекту вже в жовтні та зареєструватися на Тиждень документального кіно проти булінгу та кібербулінгу можна до 4 жовтня.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter