Новини

Два обов'язкові предмети та один на вибір: випускники та їхні батьки проголосували за модель НМТ

Завершено голосування, оголошене головою Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергієм Бабаком з приводу формату НМТ у 2023 році. Загалом в опитування взяли участь понад 75 тисяч осіб. І більшість проголосувала за мультитест, що складатиметься з трьох предметів: двох обов'язкових (українська мова і математика) та одного на вибір (історія України / іноземна мова / фізика / хімія / біологія).

Цьому варіанту віддали перевагу 73% опитаних (майже 55 тисяч учасників). 

На другому місці з великим відривом модель НМТ, що складається з трьох обов'язкових предметів, тобто української мови, математики та історії України - цей варіант набрав 17%. А от модель, що включала два обов'язкові предмети (українську мову і математику) та два на вибір (історію України / іноземну мову / фізику / хімію / біологію) здобула лише 10% підтримки. 

Цікаво також, що більшість опитаних виступає за можливість мати вибір, скласти НМТ одразу за один день, чи все ж таки виділити на це два дні.

У коментарі до голосування Сергій Бабак зазначив, що результати голосування збігаються з позицією Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій, тож тепер посадовці працюватимуть над можливістю імплементації саме цієї моделі. Також він повідомив, що під час робочої зустрічі з представниками МОН Комітет відстоюватиме саме цю позицію, адже думкою 75 тисяч опитаних нехтувати не можна.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter