Новини

Без ДПА та з НМТ: МОН працює над погодженням моделі завершення навчального року

Міністерство освіти і науки України разом із Комітетом Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій продовжують спільно працювати над погодженням моделі завершення навчального року в ЗЗСО та проведення вступної кампанії до закладів вищої освіти. Про це повідомляє МОН. 

Зокрема, під час робочої зустрічі було досягнуто взаєморозуміння щодо недоцільності проведення у 2023 року державної підсумкової атестації у закладах загальної середньої освіти. Для того, аби це рішення стало остаточним, необхідно внести зміни до Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Також спільно вирішено, що вступ до ЗВО має проводитися, як і минулого року, у форматі Національного мультипредметного тесту. НМТ розглядається як особливий формат – адаптація Зовнішнього незалежного оцінювання в умовах воєнного стану.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет наголошує на доцільності таких підходів до організації НМТ, які дозволять вступнику пройти випробування впродовж одного дня і отримати результати для вступу на будь-яку спеціальність для здобуття вищої освіти.

Складання НМТ в один день зменшує безпекові ризики для учасників тестування, робить більш безпечною та простою організацію проведення мультитесту, дозволяє уникнути зайвих логістичних витрат державі та родинам учасників випробувань.

Наразі триває обговорення питань щодо змісту основного блоку та додаткових предметів НМТ, а також інших важливих деталей організації тестування.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter