Новини

«Сторінками казок народів світу»: новий цікавий конкурс від «На Урок»

Ну хто з дітей не любить казки? Вони відкривають незвіданий чарівний світ, сповненій див, чудернацьких створінь, неочікуваних сюжетів та щасливих фіналів. Казки супроводжують нас усе життя: спочатку їх читають нам батьки, потім ми починаємо читати самі, а згодом – читаємо вже своїм дітям. Казкові герої стають нашими справжніми помічниками, адже, стежачи за ними та їхніми пригодами, ми вчимося розуміти реальне життя та орієнтуватися в ньому.

Кожен народ світу має свої чарівні історії, що не схожі на інші. Скільки цікавих сюжетів казок, які нам ще невідомі! Тож саме для того, аби допомогти школярам отримати більше корисної інформації, ми створили новий цікавий і пізнавальний конкурс «Сторінками казок народів світу».

Конкурс розрахований на учнів 1-4 класів і покликаний допомогти дітям дізнатися, чим схожі і чим різняться казки Європи та Австралії, скільки років найвідомішим казкам, чому так популярні історії про тварин, і який сенс приховує у собі кожна казка. Завдяки участі в конкурсі школярі дізнаються багато цікавого, зокрема:

  • як Попелюшка пов'язана із Грецією та Китаєм;
  • чи існувало насправді Чудовисько з казки «Красуня та Чудовисько»;
  • чому всі казки (або майже всі) закінчуються щасливо;
  • скільки казок встигла розповісти за 1000 і 1 ніч Шахерезада;
  • що спільного у Колобка та Пряничного чоловічка.

І це ще далеко не все! Ми підготували для учнів цікаві та пізнавальні завдання, які допоможуть їм дізнатися більше про народні та літературні казки. Наша мета – популяризувати читання серед молодших школярів і поглибити знання з літератури різних народів світу.

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 10 січня до 12 лютого, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter