Новини

Головний санлікар: карантин буде подовжено і після 31 серпня

Уряд продовжить дію карантину на території України і після 31 серпня. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Як зазначив Ігор Кузін, зараз країна перебуває в зеленій зоні. І навіть незважаючи на те, що захворюваність росте, ситуація лишається контрольованою, люди отримують медичну допомогу, а спалахи хвороби вдається локалізувати на рівні громад або кластерів тих чи інших областей. 

«А карантин буде продовжено, адже до нього прив’язано чимало процесів, які відбуваються в державі».

                            Головний державний санлікар Ігор Кузін

Водночас він повідомив, що ситуація зараз по всій країні поступово погіршується. До того ж саме на осінній період традиційно припадає сплеск гострих респіраторних вірусних інфекцій. Але головний санлікар висловив надію на те, що ситуацію зі хворобою вдасться втримати завдяки вакцинації. 

«Кожного дня ми бачимо плюс 10-15 нових випадків захворювання. Насправді ця ситуація – доволі ризикована, адже ситуація погіршується в кожній області країни і спалах можна очікувати не лише в окремих областях, а будь-де. Стосовно штаму «Дельта», то декілька тижнів тому ми говорили про 17 випадків. Зараз офіційно підтверджених 143 випадки на рівні країни. Тобто штам знаходиться на території України і поширюється».

                            Головний державний санлікар Ігор Кузін

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter