Новини

Інформатика по-новому: Мінцифри та МОН презентували проєкт оновленої дисципліни

10 лютого 2022 року Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки України разом із проєктом EU4DigitalUA презентували проєкт оновлення змісту, освітніх ресурсів і підходів до викладання інформатики у школах. Це – частина великої реформи IT-освіти країни.

Пілотування проєкту розпочнеться 1 вересня 2022 року, поки що в 50 закладах загальної середньої освіти. А вже через рік, 1 вересня 2023 року, оновлений предметі прийде в усі школи країни. 

Що передбачає новий проєкт?

  1. Впровадження новітніх цифрових технологій у викладання, навчання та оцінювання учнів.
  2. Створення нового освітного контенту для викладання інформатики у 1–11 класах.
  3. Сприяння розвитку цифрових компетентностей учнів. 

Для реалізації абмітної мети будуть залучені найкращі українські та європейські експерти, а також представники ІТ-кластерів та ІТ-асоціацій України. 

«Один із наших ключових проєктів у рамках реформи IT-освіти — оновлення шкільного курсу з інформатики. У закладах освіти застаріле програмне забезпечення, не вистачає вчителів з ІТ-освітою, предмет викладають вчителі інших предметів. Це зовсім не ті уроки інформатики, які допоможуть дітям знайти себе в новому цифровому світі. Впевнений, що оновлені уроки з інформатики стануть тим першим базисом, який допоможе дітям потім легко знайти себе в IT-спеціальностях».

                                         Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter