Святкуємо нестандартно!

День святого Валентина символізує виключно позитивні почуття – любов, доброту і дружбу. Як зробити цей день особливим, таким, який запам’ятається учням та буде справді веселим? У нас є декілька пропозицій!

Прикрашайте, прикрашайте, прикрашайте!

Що є головною складовою святкової атмосфери? Звичайно, прикраси! Запропонуйте дітям опанувати професію дизайнера та розпочніть підготовку до связа за декілька днів. Кольоровий папір, картон, олівці, фарби, фломастери, повітряні кульки – все стане у пригоді! А креативність та фантазія зроблять інтер’єр неперевершеним! Не обмежуйте ані себе, ані учнів, адже навіть найнесподіваніші ідеї можна втілити в життя. Озирніться та починайте!

Двері

Двері – це той елемент інтер'єру, повз якого не пройти, навіть якщо дуже хочеться. І лишити його поза увагою просто неможливо. Прикрасьте двері з обох сторін малюнками, довгими вертикальними гірляндами у вигляді сердечок чи вітражами з паперу. А якщо розмістити оригінальний слоган на зовнішній стороні дверей – посмішки та гарний настрій для всіх учасників освітнього процесу гарантовано!

Фотозона

Наші учні так люблять робити селфі. А чому б не створити на стіні романтичну фотозону? А якщо її розбити на декілька тематичних частин, весела атмосфера цього свята запам’ятається надовго! Ось декілька ідей:

Фотозона «Я так вдячний тобі, друже!». Попросіть учнів подумати, за що вони вдячні однокласникам. Запропонуйте їм написати на сердечку одне ім’я друга та одне речення вдячності, а потім розмістити їх на ватмані.

Фотозона «За що я собі подобаюся?». Заохочення турботи про себе і поваги – один із найкращих уроків, який учитель може дати дитині. Попросіть учнів написати на сердечках, що їм подобається у собі, свої здібності чи таланти. А потім створіть із них чудову гірлянду!

Фотозона «Повітряне серце». Серце з повітряних кульок – милий та зворушливий спосіб прикрасити фотозону. Запропонуйте учням надути по одній кульці на написати на них коротке привітання. А якщо обрати кульки різних кольорів та розмірів – серце виглядатиме просто дивовижно!

Фотозона «Дошка зізнань» також додасть позитивних емоцій. Прикріпіть на стіні ватман та запропонуйте учням протягом дня малювати чи писати на ньому будь-які зізнання, жарти та вірші. 

Фотозона «Дерево-серце». Підготуйте ватман, де намальовано дерево з гілками без листя. Попросіть кожного учня вирізати серце та написати на ньому про свої інтереси, улюблені речі або просто щось художнє і красиве. 

А якщо хочеться чогось більш оригінального – візьміть паперові серця і прикріпіть їх до звичайної ялинкової гірлянди з вогниками. Вийде гарна і незвичайна прикраса, яка сподобається не тільки дітям, а й дорослим.

Фотозона – це чудовий спосіб створити гарний настрій та залучити всіх до свята. Запропонуйте учням запросити інших учителів для фотосесії. Напевно, навіть директор із задоволенням сфотографується з найголовнішим бешкетником школи!

Мій улюблений предмет

Ця ідея неодмінно сподобається вашим учням. Запропонуйте їм об'єднатися в невеликі групи та вибрати один предмет у кабінеті. Його слід прикрасити добрими побажаннями, словами вдячності, малюнками, паперовими серцями, кульками тощо. Можна лише уявити, як вони дякуватимуть таблиці Менделєєва чи теоремі Піфагора. Або яким закоханим буде глобус чи портрет письменника.

Грайте, розважайтеся, змагайтеся!

Ну а яке свято без розваг? Тим паче, що розважатися можна просто на перервах! Ну або під час класної години. Для формування команд є чудовий валентинівській спосіб – «Знайди половинку». Для цього слід підготувати картонні різнокольорові сердечки та розрізати їх навпіл таким чином, щоб підійшла тільки одна половинка. Для зручності частини одного сердечка можна позначити однаковими номерами. Пари об’єднуються шляхом поєднання половинок, а групи – за кольорами.

Романтична експрес-пошта

Який же день усіх закоханих без валентинок? Організуйте романтичну пошту, яка працюватиме впродовж дня. Для цього слід поставити прикрашену коробку для збору валентинок та призначити листоношу, відповідальну за періодичну доставку протягом дня. Якщо у вашому класі є дитина з ім’ям Валентин чи Валентина – це просто ідеальний варіант! Протягом дня учні пишуть добрі побажання однокласникам та вчителям, а листоноша їх розносить адресатам.  

Валентинка одна від усіх

А чому б не створити для кожного учня одну валентинку від усіх? Запропонуйте школярам вирізати декілька сердець та скріпити їх степлером у правому верхньому куті. Хай вони напишуть свої імена на першому сердечку, а їхні однокласники – приємні компліменти на наступних. Це прекрасний подарунок на пам'ять! 

Інстаграм-love story 

Нинішні підлітки не уявляють світ без соцмереж. Так чому б не пограти з ними на їх території? Запропонуйте командам цілий день вести Інстаграм від імені тієї чи іншої групи персонажів. Це можуть бути персонажі літературного твору про кохання або самі письменники-поети, історичні особистості, які відомі любовною історією. Така гра дозволить дітям краще відчути літературні твори і їх героїв, познайомитися ближче з біографією реальних особистостей. А головне – проявити свої творчі здібності у комфортній обстановці.

Конкурс відеороликів «Романтичні послання»

Запропонуйте учням записати на відео свої міркування про любов або ж створити романтичне послання! Воно може бути прозовим чи віршованим, можна розіграти творчу сценку, створити слайд-шоу з фотографій, ілюстрацій, із музичним супроводом або без нього. Відзначте найкреативніші, творчі та душевні роботи!

Кампанія добра

Об’єднайте учнів у команди та запропонуйте створити рекламну кампанію, що спонукає людей бути добрими та проявляти любов один до одного. Їх кампанія повинна включати слоган, зображення або позначку, що відповідають їхньому бренду, а також коротку забавну презентацію.

Гра «Майстер компліментів» 

Ця гра дозволить виявити серед гравців майстрів говорити компліменти. Але насправді все не так просто! Сенс цієї гри полягає в тому, щоб у вигаданій фразі обов'язково було присутнє незвичайне слово. Наприклад, «сінус», «присудок», «футбол» тощо. Гравець отримує своє слово методом жеребкування та складає комплімент для іншого однокласника. 

 

День святого Валентина – чудова нагода для учнів висловили вдячність своїм друзям, учителям, родині та самим собі! А ще –розкрити свої таланти та креативність! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter