Новини

МОН: директори шкіл мають перевести вчителів-пенсіонерів на строкові договори

До 30 квітня 2020 року директори шкіл мають поінформувати вчителів, які отримують пенсію за віком, про переведення їх на строкові договори. З усіма, хто погодиться з умовами, мають укласти такі договори вже до 1 липня поточного року. Про це повідомили у МОН. Ця норма випливає з чинного Закону «Про повну загальну середню освіту».

«Освіта потребує оновлення, як методичного та матеріально-технічного, так і кадрового. Однак немає жодних підстав думати, що системі не потрібні досвідчені працівники. Якщо вчитель пенсійного віку, але є професіоналом своєї справи, то школа, учні, батьки, загалом система освіти завжди будуть зацікавлені у ньому. Тому я сподіваюсь, що керівники шкіл поставляться з усією відповідальністю до організації зрозумілого та чесного процесу переведення вчителів-пенсіонерів на строкові договори». 

                                             т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій

Після завершення однорічного договору, наступні можуть укладатися вже на довший термін: до 3-х років. Кількість таких переукладань необмежена. Рішення про продовження співпраці директор школи має прийняти самостійно. 

У МОН також зназначають, що розмір зарплати вчителя-пенсіонера у разі переведення на строковий договір, не змінюється. Посада, кваліфікаційна категорія та обсяг роботи – теж. Зберігаються також щорічна відпустка та інші права вчителя. 

Щодо вчителів-пенсіонерів, які не захочуть переходити на строковий договір і не нададуть до 1 липня 2020 року письмову згоду на продовження трудових відносин, то вони будуть звільнені керівництвом закладу на підставі пункту 9 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter