Новини

Тримай п'ять, освіто: слідами Антикризового онлайн-EdCamp

Із 13 по 17 квітня освітянська спільнота мала можливість долучитися до унікальної події: «Антикризового національного онлайн-EdCamp 2020». Подія відбувалася повністю у дистанційному режимі: спікери та слухачі знаходилися у себе вдома, дотримуючися правил карантину. Але що таке відстань дляя бажання отримати нові знання та емоції?

Подія викликала неабиякий ажіотаж серед освітян та батьків – всього за 5 днів відбулося 80 689 підключень до сесій та лекцій. До події було залучено понад 10 000 людей, було проведено лекцій та сесій загальною кількістю 55 годин від 65 спікерів у 5 напрямках: дистанційна освіта, освітня політика, фізичне здоров’я і психологічна стійкість, фінансові та правові виклики, педагогіка партнерства.

Крім українців, до події долучилися люди з 22 країн: Австрія, Білорусь, В'єтнам, Грузія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Росія, Румунія, Сінгапур, Сполучене Королівство, Сполучені Штати Америки, Туреччина, Угорщина, Франція, Швеція.

Повз ініціативу не змогли пройти навіть українські зірки, серед спікерок і спікерів заходу були Марія Єфросиніна, Ольга Руднєва, Слава Фролова, Олександр Педан, Наталія Мосейчук, Тарас Тополя. Приєдналися до онлайн-EdCamp 2020 і представники влади: т. в.о. міністра науки й освіти Любомира Мандзій та колишня міністерка Лілія Гриневич, голова комітету з питань освіти, науки та інновацій у Верховній Раді України Сергій Бабак та його заступник Сергій Колебошин; перший освітній омбудсмен України Сергій Горбачов. 

Про що говорили? Про нову освітню політику (особливо в умовах карантину), про фінансові та правові виклики, що постали перед нами, про особливості дистанційної освіти, про важливість фізичного здоров'я та психологічної стійкості (особливо у такф непрості часи!), а також про педагогіку партнерства та критичне мислення. Кожна тема неймовірно важливо, а всі спікери та спікерки підготували цікаві доповіді – перед слухачами поставав дійсно складний вибір. Звісно, визначитися було непросто, але EdCamp урахував і це, і тепер усі виступи можна побачити на Ютубі

За ці 5 днів освітяни України отримали безліч корисної інформації, дієвих та практичних порад, які точно зможуть використати у своїй роботі. А ще – до них особисто звернувся Далай-Лама зі словами підтримки:

«Якою б складною не була ситуація, ми повинні застосовувати технології і притаманну людині винахідливість, щоб з рішучістю і мужністю долати труднощі, які випадають на нашу долю. Перед лицем загрози нашому здоров'ю і благополуччю природно відчувати занепокоєння і страх. Я, однак, знаходжу велике заспокоєння в мудрій пораді досліджувати проблеми, що виникають: «Якщо ми якось можемо їх вирішити — потрібно вирішувати і не відчувати занепокоєння; якщо ж їх вирішити неможливо, то занепокоєння з цього приводу нам не допоможе».

                                Лауреат Нобелівської премії миру, Його Святість Далай-Лама

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter