Новини

МОН, МВС та Міноборони ініціюють реформу військово-патріотичного виховання молоді

МВС, Міноборони та Міносвіти пропонують розпочати реформу військово-патріотичного виховання молоді. Було створено робочу групу та організовано зустріч очільників відомств – Сергія Шкарлета, Олексія Резнікова та Дениса Монастирського – під час якої вони обговорили патріотичне виховання молоді.  

Представники міністерств домовилися про координацію зусиль у реформуванні військово-патріотичного виховання. Як нагадав глава МВС Денис Монастирський, із 1 січня 2022 року вступив у дію закон «Про основи національного спротиву». Згідно з ним, у закладах освіти мають бути створені відповідні курси, покликані сформувати базові військові навички.

«Тому нам потрібно об'єднати й скоординувати зусилля для того, щоб механізм військово-патріотичного виховання дійсно працював».

                                 Очільник МВС Денис Монастирський

Сергій Шкарлет додав, що в закладах освіти існує низка ініціатив із військово-патріотичного виховання. Вони реалізуються спільно з МВС, Міноборони та Мінветеранів. Але всі вони потребують систематизації.

Початкова підготовка організовується центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері освіти і науки, разом з Міністерством оборони України та проводиться в закладах загальної середньої освіти. У літній час проводиться військово-патріотична підготовка в ігровій формі у літніх таборах.

                            Стаття 6 Закону України «Про основи національного спротиву».



Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter