Новини

МОН: на розподіл освітньої субвенції впливає контингент учнів

Розподіл обсягу освітньої субвенції між місцевими бюджетами проводиться на підставі контингенту учнів станом на 5 вересня року, що передує плановому бюджетному періоду. Таке роз'яснення надало МОН у листі «Про розрахунок обсягу освітньої субвенції на 2022 рік».

Згідно з роз’ясненнями, фактична кількість ставок чи фактичний фонд оплати праці при розподілі освітньої субвенції не враховується. Таким чином, освітня субвенція розподіляється між відповідними бюджетами на основі спеціальної формули (за її розробку відповідає центральний орган виконавчої влади). Вона враховує:

  • кількість учнів/студентів закладів освіти;
  • розрахункову наповнюваність класів;
  • навчальні плани.

«Розподіл обсягу освітньої субвенції між місцевими бюджетами щороку здійснюється на підставі контингенту учнів усіх типів закладів загальної середньої освіти станом на 5 вересня року, що передує плановому бюджетному періоду. Тобто, розподіл освітньої субвенції на 2022 рік здійснено на підставі статистичної інформації про контингент учнів станом на 05 вересня 2021 року, поданої закладами освіти в інформаційно-телекомунікаційній системі «Державна інформаційна система освіти» (ІТС «ДІСО») за формою № ЗНЗ-1».

Також пояснюється, що для обчислення кількості ставок учителів ЗЗСО застосовується показник розрахункової наповнюваності класів – середнього рівня наповнюваності класів ЗЗСО відповідної територіальної громади (або середній рівень наповнюваності класів закладів загальної середньої освіти, фінансування яких здійснюється з відповідного обласного бюджету) за умови раціональної організації шкільної мережі.

У МОН наголошують, що розподіл освітньої субвенції у 2022 році здійснюватиметься за єдиними підходами для всіх 1463 місцевих бюджетів України на основі фактичного контингенту учнів та з урахуванням об'єктивних параметрів: щільності учнів та відсотка населення, що проживає у сільській місцевості.

Більше інформації можна отримати за посиланням

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter