Новини

МОН та освітній проєкт #stop_sexтинг випустили довідник з онлайн-безпеки для педагогічних працівників

Учитель часто стає першою людиною, до якої звертається дитина, якщо у неї виникають проблеми. І інколи ці проблеми пов'язані з онлайн-ризиками, з якими зіштовхуються сучасні діти. Для того, аби їм допомогти, необхідно добре орієнтуватися у проблемі та розуміти, що саме може загрожувати учням.

Саме з цією метою освітній проєкт #stop_sexтинг спільно з Міністерством освіти і науки України випустили довідник із онлайн-безпеки для фахівців у сфері освіти – «Рекомендації щодо онлайн-безпеки для педагогічних працівників».

«За час карантинних обмежень понад 6 тисяч освітян пройшли навчання в межах освітнього проєкту #stop_sexтинг щодо забезпечення безпеки дітей в Інтернеті. Один із частих запитів, який отримувала команда проєкту, стосувався процедури реагування школи на злочини, що відбуваються з дитиною в цифровому середовищі. У відповідь ми спільно з Міністерством освіти й науки України розробили довідник, аби кожен учитель, психолог та керівництво школи знали, як правильно реагувати та вчасно надавати допомогу у випадках, коли дитина стає жертвою протиправних дій в мережі Інтернет!».

Анастасія Дьякова, радниця з питань безпечного Інтернету для кожної людини при Віце-прем’єр-міністрі – Міністрі цифрової трансформації України, засновниця освітнього проєкту #stop_sexтинг.

У цьому довіднику зібрано загальну інформацію щодо розповсюджених онлайн-ризиків:

  • секстинг;
  • сексторше;
  • онлайн-грумінг;
  • кібербулінг;
  • порнографічний контент тощо.

Також тут надано інформацію щодо принципів реагування та особливостей діалогів із дитиною, яка стала жертвою протиправних дій онлайн. Крім того педагогічні працівники та адміністрації закладу освіти знайдуть у посібнику алгоритм дій, яким можна скористатися у ситуаціях онлайн небезпек, про які їм може бути відомо. 

Довідник доступний за посиланням.

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter