Новини

МОН забезпечить умови для безпечного проведення ЗНО – Любомира Мандзій

МОН разом із Міністерством охорони здоров'я розроблятимуть спільний план дій для безпечного проведення ЗНО. Про це повідомила т.в.о. міністра освіти і науки Україна Любомира Мандзій в інтерв'ю LIGA.net. Зустріч експертів обох міністерств планується вже найближчим часом.

Любомира Мандзій також відзначила, що наразі не планується жодних організаційних змін у сценарії проведення ЗНО. Утім, не виключено, що зміни таки будуть, але, перш за все, вони пов'язані з безпекою дітей під час проведення тестування. Утім, поки що говорити про них рано: для початку МОН та МОЗ мають організувати спільну роботу.

Також пані Мандзій прокоментувала одну з поширених у соцмережах пропозицій щодо скасування у ЗНО з української мови та літератури саме частини літератури, і зазначила, що на такі кроки МОН не піде:

«Зміни у проведенні ЗНО можуть бути лише в термінах проведення. Інших змін до процедури тестування вносити не будемо».

                           т.в.о. міністра освіти і науки Україна Любомира Мандзій

А вже у середині квітня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти буде опублікована відеоінструкція проходження основних процедур і процесів під час ЗНО, яка має допомогти випускникам підготуватися. Можна буде навіть побачити зошит, який випускник отримає для заповнення.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter