Новини

МОЗ: осінні шкільні канікули можуть тривати місяць

Міністерство охорони здоров'я України не виключає, що через ситуацію з COVID-19 осінні канікули можуть подовжити. Про це в ефірі Українського радіо повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін:

«Поки що вирішується. Найімовірніше, вони будуть трошки продовжені. Але ми не розраховуємо, що вони будуть доволі тривалими. Зазвичай вони тривають два тижні, ми зараз дискутуємо про термін 3-4 тижні».

Він також зауважив, що на сьогодні на стаціонарному лікуванні через COVID-19 перебувають 607 дітей. Тобто зайнято 21% від кількості ліжок, які були виділені під коронавірус на педіатричному напрямку. 

Також Ігор Кузін розповів, що ситуація із захворюваністю школярів відрізняється залежно від області. Але нині багато класів закривається на карантин через випадок захворювання учня або вчителя. Саме з огляду на ці обставини комісія ТЕБ та НС рекомендувала оголосити канікули з 18 жовтня: це допоможе зменшити навантаження на медичну систему. 

«Сумарний внесок школярів, педагогів, закладів освіти в епідемічний процес – це близько 10-15%. За рахунок такого рішення ми намагаємося зменшити тягар як на систему охорони здоров'я, так і потенційно по тих областях, які мають понаднормове навантаження. Дещо розвантажити їх. На наше переконання, і, до речі, МОН підтверджує, це буде одним із дієвих протиепідемічних заходів національного рівня».

                                Головний державний санлікар Ігор Кузін

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter