Новини

МОЗ: шкільні святкування мають проводитися без глядачів

Цього року новорічні святкування у школах і дитячих садочках мають відбуватися без присутності батьків та членів родин. Саме так, зважаючи на пандемію коронавірусу, радить вчинити МОЗ.

Для того, аби максимально знизити ризики зараження COVID-19, у Міністерстві радять:

  1. Влаштувати окреме свято для кожної групи чи класу. 
  2. Не запрошувати на святкування батьків учнів та членів їхніх родин.
  3. Не запрошувати для участі у святкуванні акторів, аніматорів та інших сторонніх людей. Організовувати, проводити захід та брати участь у ньому можуть лише співробітники закладу освіти.

Також у МОЗ звертають увагу на той факт, що свято призначене насамперед для дітей, а їхнє здоров’я є пріоритетом. Особливу увагу варто приділяти психологічному здоров’ю дітей і пам'ятати, що відсутність рідних і близьких на святкуванні може засмутити дошкільників. Тож якщо дитина відмовлятиметься брати участь у заході, то не варто її змушувати, достатньо доступно роз'яснити ситуацію. Потурбуйтеся про те, щоби малеча почувала себе в безпеці, а свято не стало стресовою ситуацією.

«Важливо: якщо у дитини є будь-які симптоми гострого респіраторного захворювання, краще залишити її вдома з турботою про здоров'я та подальшим зверненням за медичною допомогою. У випадку, якщо дитина засмутилася, що пропускає свято, вдома також можна влаштувати міні святкування в ігровій формі. Потурбуйтеся про здоров'я дітей – дотримуйтеся всіх протиепідемічних правил і заходів».

                          МОЗ

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter