Ключові тези з виступу Марини Власенко.

Напевно, вам давно хотілося створити таку ж неймовірну презентацію, як у колеги? А ще інфографіку, анімацію та плакат! Така наочність точно стане у пригоді для роботи з учнями. Гадаєте, це під силу лише дизайнеру? Аж ніяк! Усе це можна зробити за допомогою простого та неймовірно функціонального сервісу Canva. Як? Усе просто! Цікавими ідеями та практичними прикладами щодо використання можливостей сервісу Canva поділилася під час свого виступу в межах інтернет-конференції «Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання» Марина Власенко.

Сервіс Canva – це унікальний інструмент для візуалізації інформації, який до того ж має зручний та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Сервіс має безкоштовну версію та адаптований українською мовою. А ще – це чудова можливість для створення нових інтерактивних матеріалів для будь-якого формату навчання! Ось лише деякі з них:

  1. Спільна презентація. Canva надає доступ до сотень чудових макетів презентації на будь-яку тему. Для створення презентації оберіть тип дизайну «Презентація», додайте необхідну інформацію та надайте доступ для редагування учням. Таке завдання сприятиме розвитку творчого мислення, навичок пошукової діяльності та роботи в команді, а також покращить ємоційний фон навчання! 
  2. Робочі аркуші. Напевно, кожен учитель намагався зробити робочий зошит у текстовому редакторі. Але ж це так незручно та довго! Сервіс Canva має безліч творчих шаблонів за навчальними предметами, які легко та швидко редагувати. Для цього слід знайти шаблон Worksheet, видалити чи додати необхідні поля, змінити  колір та зображення. Робочі аркуші – це чудові ідеї для уроків, які вразять учнів. До речі, їх можна роздрукувати та використовувати під час звичного формату навчання. 
  3. Квест-кімнати. Учням недостає мотивації? Запросіть їх до справжньої квест-кімнати! Для створення квест-кімнати слід обрати шаблон Virtual Classroom та створити завдання: завантажити файл чи надати групам доступ до файлу. Позитивну атмосферу гарантовано! А ще такі завдання розвивають творче мислення та навички роботи в команді.
  4. Бінго. Гра, знайома нам із дитинства. А у віртуальному світі вона ще цікавіша!  Щоб її створити, оберіть шаблон Bingo та попросіть учнів накреслити на аркуші таку ж табличку, як на вашому екрані. Ви називаєте слова, а учні ставлять хрестик у відповідній комірці. Хто перший усе закреслить, той і переміг! Це чудове завдання для підвищення мотивації, розвитку логіки, уваги та пам’яті, яке буде доречним на уроках біології, історії та мови.
  5. Морський бій. Ну хто з нас не грав у цю захопливу гру, яка чудово тренує увагу, логіку, допомагає розвивати тактичні та стратегічні навички? Ча зіграти в неї з учнями! Тим паче, що у сервісі Canva вона не менш захоплива! Для її створення слід обрати шаблон Bingo та заховати відповіді (це і будуть ваші «кораблі»). Якщо учень поцілив у такий «корабель», учитель відкриває прихований елемент. 
  6. Сторітеллінг. Створіть початок історії, додайте цікаві елементи, анімацію, аудіозапис та запропонуйте дітям продовжити. І це продовження може вас здивувати!  Це завдання сприятиме розвитку навичок пошукової діяльності, творчого мислення, уяви та вміння працювати в команді. 
  7. Соціальна сторінка. А ще сервіс пропонує шаблон сторінки соціальної мережі. Запропонуйте учням заповнити соціальну сторінку від імені видатної постаті. Наприклад, Лесі Українки. Хай вони додадуть друзів, світлини та особисті думки від імені героя. Так завдання сприятиме розвитку навичок пошукової діяльності, творчого мислення та медіаграмотності. 

Бажаєте дізнатися більше про можливості сервісу Canva для роботи з дітьми під час дистанційної форми навчання? Перегляньте виступ!  

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter