Новини

Не скасовано, а відтерміновано: МОН надало роз'яснення щодо ситуації з підвищенням зарплат педагогів

Кілька днів тому у МОН повідомили про те, що дію постанови Кабміну № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» знову буде заморожено. Це повідомлення викликало неабиякий ажіотаж сред освітянської спільноти та профспілкових організацій закладів освіти.  У зв'язку з цим Міністерство освіти і науки України надало роз'яснення щодо ситуації, що склалася. 

У Міністерстві нагадали, що через відсутність на 2020 рік коштів на реалізацію цієї постанови, наприкінці 2019 року іі було вирішено відтермінувати (постанова Кабінету Міністрів України від 15.11.2019 № 1044) до 31 грудня 2020 року. Якщо ж розглядати ситуацію на теперешній час, то, згідно з розрахунками МОН, на реалізацію цієї постанови у 2021 році необхідно додатково щонайменше 50 млрд грн із бюджетів різних рівнів.

Утім, через відсутність неінфляційних джерел фінансування Уряд доручив Міністерству освіти і науки разом з Мінекономіки, Мінфіном і Мін’юстом підготувати проєкт рішення щодо відтермінування її впровадження до 31 грудня 2021 року.

При цьому МОН окремо наголошує на тому, що рішення не скасовано, а відтерміновано.

Також у МОН нагадали, згідно з новим Держбюджетом, на галузь освіти буде виділено 173,8 млрд гривень, що 34 млрд гривень більше, ніж минулого року. 

У проєкті Державного бюджету України вказано, що посадовий оклад працівника першого тарифного розряду у 2021 році змінюватиметься двічі: з 1 січня – 2 670 грн та з 1 липня – 2 893 грн. Отже, із січня 2021 року розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників бюджетної сфери, в тому числі галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter