Новини

Оксен Лісовий: перехід на 12-річну систему освіти зараз не планується

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий прокоментував пропозиції голови ДСЯО Руслана Гурака подумати над введенням 12-річної системи освіти вже 2024 року для всіх учнів. На думку очільника Держслужби якості освіти, це дозволило б подолати освітні втрати, спричинені роками дистанційного навчання через пандемію та повномасштабне вторгнення. 

Міністр нагадав, що перехід на 12-річну систему шкільної освіти запланований, згідно з законом України «Про освіту», на 2027 рік. Він має відбутися в межах реформи НУШ.

«По-перше, для такого переходу необхідно мати затверджений державний стандарт про профільну старшу школу. Зараз він лише розробляється. По-друге, перехід вимагатиме чималих коштів, які нині у бюджеті не передбачені. Тому такі зміни на 2024 рік зараз не плануються».

                    Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий

Також очільник МОН наголосив на тому, що прискорення переходу на 12-річну школу не можна використовувати як інструмент для подолання освітніх втрат. Натомість для цього потрібні більш комплексні рішення, пошуком яких вже займаємося із командою.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter