Новини

Оксен Лісовий: Уряд погодив порядок розподілу коштів на облаштування укриттів у школах

Кабінет міністрів України виділить гроші на облаштування укриттів у школах та закупівлю шкільних автобусів – наразі вже погоджено порядок розподілу коштів. Про це написав на своїй Facebook-сторінці міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. 

Як розповів очільник МОН, наразі близко 30% шкіл в Україні не мають укриттів. Тож сам тому місцеві бюджети отримають 1,5 млрд грн державної субвенції на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Ці кошти розподілили між областями на основі даних щодо кількості учнів, які навчаються в дистанційному та змішаному форматах.

Ще 1 млрд грн піде на закупку шкільних автобусів. Розподіл цих грошей між областями відбувався пропорційно кількості учнів, які потребують підвезення до закладів освіти. Наразі це орієнтовно 300 тисяч дітей по всій країні.

«Наше завдання – збільшити кількість учнів, які навчаються очно, але зробити це з урахуванням усіх безпекових аспектів. Наявність укриттів та шкільних автобусів – одні з них».

                                   Міністр освіти і науки Оксен Лісовий

Оксен Лісовий наголосив на тому, що чудово розуміє, що навіть 2,5 млрд грн недостатньо, аби закрити всі потреби ЗЗСО та зауважив, що МОН активно працює з донорськими організаціями. Також він закликав громади взяти участь у співфінансуванні закупівель автобусів, адже це допоможе суттєво збільшити кількість закупленого транспорту. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter