Новини

«Як це працює: кіноіндустрія»: новий пізнавальний конкурс від «На Урок»

Чи любите ви кіно? Упевнені, що так, адже у всьому, що з ним пов’язано, захована справжня магія: від початкової ідеї до картинки, що оживає на екрані. Оживає та допомагає на пару годин відволіктися від буденності. А яке ж особливе задоволення піти в кінотеатр! 

Прийнято вважати, що кіно народилося 28 грудня 1895 року – саме тоді відбувся перший комерційний кіносеанс, який провели брати Люм’єр у Парижі на бульварі Капуцинів. Щоправда, вони щиро вважали, що що основне завдання їхнього винаходу – запис та збереження для майбутніх поколінь кінохроніки, тож вони навіть і уявити не могли, яких масштабів набуде кіноідустрія за кілька десятиліть!

Упевнені, ваші учні дуже люблять кіно, але чи багато вони про нього знають? Саме для того, аби допомогти школярам отримати більше корисної інформації, ми створили новий цікавий і пізнавальний конкурс «Як це працює: кіноіндустрія».

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям зрозуміти, як влаштований світ кіноіндустрії. Учні заглибляться в історію кіно, спробують розкрити таємниці кінематографістів, дізнаються багато цікавого про розвиток кінотеатрів і зрозуміють, що за кожним шедевром прихована величезна робота. Завдяки участі в конкурсі діти отримають відповіді на запитання:

  • як братам Люм'єр вдалося створити першу кінокамеру?
  • чому Чарлі Чаплін був проти появи звукового кіно?
  • коли почали знімати кольорові стрічки?
  • що таке bullet time?
  • без яких традицій не обходиться жодна зйомка?
  • як визначають вікові обмеження у фільмах?

І це, звісно, ще далеко не все! Ми зібрали багато цікавинок про світовий та український кінематограф, які справді надихають. І хто знає, можливо, ваші учні будуть вражені настільки, що хтось із них захоче працювати в кіноіндустрії.

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 25 квітня до 30 червня, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Аби діти ще глибше поринули у світ кіно, розкажіть їїм про чудову можливість: 30 червня стартує Чілжрен Кінофест– найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків (прочитати про подію більше можна за посиланням). Цьогоріч Освітній проєкт «На Урок» є медіапартнером Чілдрен Кінофесту, тож беремо участь у конкурсі та з нетерпінням очікуємо на старт фестивалю разом! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter