Коли виникає вимушена і нагальна потреба дистанційного навчання, на допомогу приходять сучасні технології.

Міністерство освіти і науки повідомило, що з 12 березня в Україні запроваджується тритижневий карантин для усіх закладів освіти: дошкілля, позашкілля, профтех, загальної середньої, фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти.

Перед педагогами вже постало чергове непросте завдання – як організувати продуктивний освітній процес дистанційно. Окрім офіційних рекомендацій від міністерства, є просте розуміння – є навчальні плани, яким потрібно слідувати, а до кінця навчального року лишилось не так багато часу. З іншого боку виникає просто людське бажання продовжити навчати школярів важливим речам. Як впоратись із цією непростою ситуацією?

І ми створили унікальну можливість для вчителів України – використовувати безкоштовний сервіс онлайн-тестів «На Урок» для повноцінної дистанційної перевірки знань, які здобули учні під час самостійної роботи.

Так трапилось, що у березні онлайн-тестам «На Урок» виповнюється якраз рік. І за цей час ми розробили та вдосконалили повноцінний функціонал онлайн-тестів, а також продовжуємо працювати над оновленнями. І сьогодні понад 100 000 учнів щотижня виконують завдання в системі безкоштовного онлайн-тестування «На Урок», а база готових тестів налічує понад 40 000 готових зразків.

Нагадаємо ключові особливості онлайн-тестів «На Урок»:

- увесь функціонал безкоштовний (кількість завдань та кількість тестів - необмежена)
- повністю українськомовний інтерфейс
- велика база готових тестів
- інтеграція з особистим кабінетом вчителя
- можливість створювати різнотипні завдання
- лаконічний та продуманий дизайн
- контроль виконання роботи
- 12-бальна та відсоткова система оцінювання
- широкі можливості для аналізу результатів роботи
- наявність специфічних символів, які можна використовувати під час створення тестів
- актуальність для вчителів усіх предметів

У звичайному робочому процесі онлайн-тести можна використовувати як флеш-картки, для роботи в режимі реального часу та у якості домашнього завдання. Під час карантину найбільш актуальним буде використати онлайн-тести як домашнє завдання, адже у цьому разі ви зможете:

  • задати домашнє завдання з будь-якої теми і контролювати його виконання дистанційно
  • перейменовувати домашні завдання з одного тесту для різних класів
  • змінювати крайній термін виконання завдань
  • контролювати, коли саме було виконано завдання конкретним учнем
  • аналізувати статистику успішності
  • завантажувати звіти про виконання роботи у таблицях Excel

Система сама оцінить роботу за 12-бальною шкалою, або у відсотках, і так само миттєво підрахує загальну кількість балів за кожне завдання. Ви зможете переглянути відповіді кожного учня, або загалом проаналізувати роботу всього класу, залежно від того, які задачі ви перед собою та дітьми ставите.

Як створити тест?

Кожному зареєстрованому користувачу сайту «На Урок» доступна можливість створення необмеженої кількості онлайн-тестів. В особистому кабінеті вчителя є окремий розділ, присвячений онлайн-тестам. Створюйте завдання, працюйте з чернетками тестів. Нагадаємо, що онлайн-тести можуть бути відкритими (доступними усім користувачам сайту) та приватними (доступні лише вам) - ви самі обираєте формат.

Як задати домашнє завдання?

Будь-який зі створених онлайн-тестів ви можете використати у якості домашнього завдання. Це може бути ваш авторський тест, або ж зразок від вашого колеги, який обрав формат загальнодоступного онлайн-тесту для своєї розробки. Безпосередньо на сторінці обраного тесту ви зможете переглянути всі доступні варіанти роботи з ним.

Натисніть на іконку «Домашня робота», і ви одразу опинитесь на сторінці налаштувань, де ви зможете: обрати крайні терміни виконання роботи, змінити назву (наприклад, вказавши, якому саме класу чи групі належить виконати роботу), перемішати запитання та варіанти відповідей тощо.

Натиснувши кнопку «Задати домашнє завдання», ви запускаєте відлік часу, розрахований на роботу. Після цього достатньо передати дітям унікальний пароль до цього домашнього завдання та посилання, за яким його потрібно ввести. Нагадайте, щоб під час роботи діти вказували свої імена та прізвища, аби не виникало плутанини. 

Усі домашні завдання, термін дії яких ще не сплив, у вашому особистому кабінеті позначені червоною кнопкою. Коли вся робота буде виконана, зупиніть роботу (або система зробить це автоматично, коли сплине час, вказаний вами) і проаналізуйте результати.

Результати тестувань: https://naurok.com.ua/test/homework/list  

Де шукати готові тести?

Ви витратите мінімум часу на роботу, зокрема, використавши онлайн-тести створені колегами. Як ми вже говорили, Бібліотека тестів на сьогодні налічує понад 30 000 зразків тестів на різні теми та до різним предметів. Використайте усі можливості пошуку - задайте ключовий пошуковий запит (наприклад, «Маруся Чурай»), або спробуйте відфільтрувати усі тести за класами та предметами.

  • Бібліотека тестів: https://naurok.com.ua/test 
  • Сподобався тест колеги? Збережіть його собі. Усі збережені тести ви знайдете за посиланням у вашому особистому кабінеті: https://naurok.com.ua/test/bookmarks    

Як розважити учнів?

Навчання має бути сповнене позитивом! Адже саме це дозволяє активно засвоювати знання та мотивує учнів до навчання. А що мотивує краще за конкурси? Діти охоче беруть участь у конкурсах, адже вони дозволяють продемонструвати знання, відчути смак змагання та вітер перемоги! Не варто позбавляти учнів цих відчуттів через карантин. Спеціально для учнів освітній проєкт «На Урок» регулярно проводить цікаві онлайн-конкурси, взяти участь у яких може кожен! 

Просто зараз учні можуть долучитися до двох конкурсів: «#ТГШ206: Таємниця генія Шевченка» (розроблений спеціально до дня народження Кобзаря) та «Слово до слова» (створений до Дня української писемності та мови). Зареєструвати учнів можна безпосередньо на сторінках конкурсів. Для цього:

  1. Натисніть кнопку «Зареєструватися».
  2. Оберіть у формі заявки пункт «Раніше створений клас» або «Створити клас».
  3. Натисніть кнопку «Зареєструвати клас».
  4. За потреби внесіть до створеної заявки додаткові імена.

Участь у конкурсі може стати нестандартним домашнім завданням, яке точно сподобається учням!

Якщо ж ви вважаєте, що учням не завадить отримати додаткові знання з якоїсь теми, запропонуйте їм пройти онлайн-курси дл учнів 1-11 класу від «На Урок». 

Освітній проєкт «На Урок» допоможе педагогам України організувати роботу на час карантину!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter