Новини

Освітяни у пріоритеті: педагоги зможуть отримати щеплення від коронавірусу одними з перших

Працівники освіти потрапили до однієї з 9 пріоритетних груп населення, які зможуть пройти вакцінацію від COVID-19 одними з перших. Про це повідомив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, коментуючи ухвалення Дорожньої карти з проведення масової вакцинації, що відбудеться в Україні у 2021-2022 роках.

Визначили пріоритені групи на основі рекомендацій українських експертів та низки міжнародних організацій. Отже, першими вакцину отримають медпрацівники, військовослужбовці, працівники соціальної сфери, а також особи, які проживають у закладах із надання довгострокового догляду та підтримки, та працівники таких закладів.

Наступними пріоритетними групами стануть люди віком від 60 років, працівники критично важливих структур державної безпеки та працівники сфери освіти. А вже за ними вакцинуватимуть людей віком від 18 до 59 років із супутніми захворюваннями, осіб, які перебувають у місцях обмеження волі.

При цьому вакцінація проводитиметься добровільно. 

«Такої масштабної вакцинації Україна ще не проводила. Хочу наголосити, що вона буде добровільною. Держава повинна запропонувати можливість вакцинації, це і буде зроблено, а люди визначатимуться. Зі свого боку МОЗ наполегливо радить пройти вакцинацію проти COVID-19».

                                    Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

Очільник МОЗ виразив сподівання, що вакцинація розпочнеться у лютому 2021 року. Але терміни можуть зсунутися.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter