Новини

Освітяни високо оцінили нову типову освітню програму для 5-9 класів

Нещодавно була затверджена нова типова освітня програма для 5-9 класів ЗЗСО, що було необхідно для продовження реалізації реформи «Нова українська школа». Загалом освітянська спільнота оцінила її високо. Про це повідомляє МОН.

«Сьогодні МОН отримало чимало відгуків та рецензій на презентовану програму. І хочу зауважити, що освітянська спільнота загалом високо оцінила збалансовані підходи до освітніх галузей, розширені можливості для самої школи вибирати час, необхідний для вивчення тих чи інших предметів або інтегрованих курсів».

начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко

Також він зазначив, що не менш важливою є реакція батьків. Вони вітають появу в школах таких предметів, як «Підприємництво і фінансова грамотність», «Роботехніка», «STEAM», які обов’язково стануть цікавими й корисними для сучасних учнів.

«Окремо додам про навантаження. Це питання хвилювало як вчителів, так і батьків. НУШ багато акцентує на тому, що школярів не слід перевантажувати. Саме тому розробники програми зберегли навантаження на попередньому рівні. І головне. Незабаром розпочнуться курси для вчителів з нових, передбачених програмою предметів. І я вдячний кожному педагогові, який залучений до процесу навчання, за відкритість до нового, бажання вдосконалювати свої навички і здобувати новий досвід».

начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко

Нагадаємо, Державний стандарт базової середньої освіти буде застосовуватися з 1 вересня 2022 року для учнів Нової української школи. З вересня 2021 року розпочнеться пілотування Стандарту і навчально-методичних матеріалів у 5-их пілотних класах Нової української школи.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter