Новини

Переможцем Global Teacher Prize став учитель із Кенії

24 березня історія, що почалася майже рік тому, добігла кінця: під час урочистої церемонії Global Education and Skills Forum було оголошено ім’я лауреата найвідомішою вчительської премії – Global Teacher Prize. Цього року найкращим учителем світу визнано Пітера Табічі, викладача фізики і математики з Кенії.

Школа, у якій працює Табічі, не може похвалитися великими обсягами фінансування, а більшість учнів у ній – із бідних родин. Тому Табічі власним коштом купує підручники та форму для дітей, щомісяця витрачаючи на це до 80% своєї зарплатні.

«Гроші – це не все», – не втомлюється повторювати Пітер. У його школі лише один комп’ютер, але Табічі впевнений, що змінювати освіту на краще можна і без величезних ресурсів. Незважаючи на мінімальне фінансування, він зумів зацікавити дітей наукою та навіть відкрив у школі науковий гурток і клуб талантів. До речі, учасники його наукового гуртка успішно пройшли відбір на участь в  INTEL International Science and Engineering Fair 2019. Багато хто з випускників Пітера без проблем вступає до коледжів та університетів, а для тих, кому навчання дається важче, він проводить безкоштовні індивідуальні заняття.

Нагадаємо, що премія Global Teacher Prize щороку присуджується фондом Varkey Foundation найкращому вчителю в світі. До складу журі входить близько 150 експертів і експерток. Призовий фонд премії становить $ 1 млн.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter