Новини

Перевіряємо інтернет у школах разом

Діджиталізація у дії – Міністерство цифрової трансформації створило та запустило сайт Broadband.gov.ua, який було розроблено спеціально для перевірки швидкості інтернету. 

Головна мета – перевірити, чи відповідає фактична швидкість заявленій, визначити пункти, де покриття немає взагалі, а також дізнатися, чи всі соціальні об'єкти в регіонах мають доступ до мережі. І якщо ні, то проаналізувати, які саме та чому. Звісно, найнадійніше джерело – самі українці. Тому Міністерство цифрової трансформаці хоче отримати всю інформацію саме від нас.

Сайт Broadband.gov.ua визначає час відгуку сервера, а також швидкість прийому, віддачи та рівень відхолення сигналу. Що цікаво: для перевірки зовсім не обов'язково вказувати свої особисті дані, навіть адреса електронної пошти вноситься за бажанням. І найголовніше для освітянської спільноти – на сайті можна заповнити анкету для оцінки якості інтернет-з'єднання у школах. Планується, що це допоможе змінити ситуацію на краще. 

У відомстві наголосили, що після шкіл готові взятися за перевірку якості інтернету в лікарнях, бібліотеках і відділках поліції.

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter