Новини

PISA-2022 пройде у період із 4 квітня по 20 травня

Упродовж 4 квітня – 20 травня 2022 року Україна візьме участь в основному етапі міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022. Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки України. 

На цей раз провідною галуззю PISA стане математика, а додатковою інноваційною галуззю – креативне мислення. Цікавий момент: Україна вперше проведе масштабне порівняльне дослідження в комп’ютерному форматі.

Нагадаємо, що у квітні-травні 2021 року в 58 закладах освіти України було проведено пілотний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022. У комп'ютерному тестуванні з читання, математики, природничих наук, креативного мислення взяли участь понад 2,5 тисячі учнів і студентів. Також вони пройшли анкетування. 

Для того, аби всі мали змогу підготуватися до проведення основного етапу дослідження PISA-2022, команда PISA Ukraine переклала рамковий документ із математики як провідної галузі цьогорічного дослідження. У цьому документі:

  • схарактеризовано розуміння математики та математичної грамотності в межах PISA;
  • окреслено зміст категорії «математична грамотність», на оцінювання складників якого орієнтований тест PISA з математики;
  • визначено характеристики тестових матеріалів, що здатні забезпечити вимірювання рівнів сформованості математичної грамотності 15-річних підлітків;
  • запропоновано зразки тестових завдань, характерних для комп’ютерного формату проведення PISA.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter