Ключові тези виступу Віктора Немченка.

Проєктна діяльність навчає дітей самостійно мислити, вирішувати проблеми, використовуючи для цього знання з різних наукових сфер, а також встановлювати причинно-наслідкові зв'язки. Крім того, метод проєктів у школі дозволяє одночасно застосовувати дослідницькі, проблемні та творчі підходи. Він сприяє всесторонньому розвитку дитини. 

Про вплив проєктного навчання на формування в учнів мислення розповів Віктор Немченко у своєму вебінарі «Проєктне навчання: розвиваємо логічне, критичне та креативне мислення». Лектор – редактор та автор статей журналу освітнього проєкту «На Урок», учитель історії. 

За словами спікера, проєктна діяльність комплексно розвиває в учнів логічне, критичне та креативне мислення. У дітей формується вміння чітко та переконливо формулювати власні думки. 

Віктор Немченко зауважив, що проєкти прокачують у школярів уміння і навички, що дозволяють сумніватися у відповідях і твердженнях, які пропонують різні джерела. А ще проєкти навчають дітей генерувати власні креативні ідеї чи, наприклад, знаходити вихід із навіть безвихідної ситуації. Хіба ж не чудово?

Також спікер поділився добіркою цікавих вправ і практичних прийомів, що розвивають мислення учнів: 

  1. «Комбінування» (полізадачність, пошуки нових можливостей використання одного й того ж предмета тощо).
  2. «Долаємо повсякденність» (пошуки альтернативних занять і формування нових корисних звичок).
  3. «Дешифрування ієрогліфів» (розвиток асоціативних навичок, формулювання та пояснення думок).
  4. «Дискусійне кафе» (розгляд події, явища чи процесу, переосмислення їх із точки зору учасників, що мають різні погляди).
  5. «Шість капелюхів» (дозволяє розглянути проблеми з різних точок зору).

Якщо бажаєте дізнатися більше про практичні прийоми для розвитку логічного, критичного та креативного мислення, радимо переглянути виступ Віктора Немченка «Проєктне навчання: розвиваємо логічне, критичне та креативне мислення школярів»

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter