Основні тези виступу Любові Цукор.

Нащо шукати додаткові ресурси, якщо вчителю вистачає підручника, декількох додатків і месенджерів, аби проводити уроки онлайн та офлайн? Тим паче, що більше програм, то більше часу вони відбирають у вчителя. 

Якщо ви прихильник такої позиції та міцно тримаєтесь за давно знайомі програми, пропонуємо розширити педагогічний світогляд та почути аргументи лекторки інтернет-конференції «Розвиток критичного, логічного та креативного мислення» – Любові Цукор. Виступ обіцяє зацікавити неординарними додатками навіть затятих консерваторів.

Навіщо додаткові ресурси?

Нові програми – це додаткова робота, утім і додаткові можливості. Ви можете просто не здогадуватись, як той чи інший ресурс змінить підхід до складної теми. Якщо ви маєте конкретну тему або проблему, цілком може існувати ідеальний ресурс, що допоможе дітям зрозуміти її значно краще, ніж стандартні уроки та виховні години. Варто лише спробувати!

Обираючи ресурс, визначтеся з якою метою ви будете його використовувати:

  • підготовка до розкриття теми;
  • перевірка знань;
  • створення оригінальних завдань.

Головне правило, яким варто керуватись – ресурс має підвищувати якість роботи й рівень засвоєння теми. Сайт чи додаток повинні: 

  • торкатися теми, що цікавить учнів;
  • використовувати форми роботи, які найбільше надихають дітей;
  • бути багатофункціональним;
  • мати унікальний функціонал, що зробить його незамінним при вивченні певної дисципліни або теми.

Які ресурси використати?

1. «Тhat quiz» – майстер вікторин

Простий у використанні та не вибагливий до потужності комп’ютера сайт. Він здатен захопити як дорослих, так і дітей, адже дозволяє проходити цікаві завдання з великою варіативністю рішень. Ви можете попросити дітей відповісти на питання, а можете обрати інтерактивний малюнок. Школярі можуть перетягнути написи у відповідні ділянки картинки, наприклад, зіставити кістку в організмі людини з її науковою назвою.

Сайт має українську мову та стане справжньою знахідкою для вчителів математики. Цілі числа, дроби, концепції, геометрія, тригонометрія та алгебра - обирайте потрібну тему, сайт миттєво покаже вам завдання.

Також «That quiz» має такі розділи: іноземні мови, географія, біологія та хімія.

2. «My heritage» – як «оживити» відомих поетів?

«Мy heritage» розроблений, аби допомогти людям із усього світу створити власне родинне дерево, досліджувати родинну історію або поліпшувати старі родинні фото. Популярним ресурс став після появи можливості анімувати обличчя своїх предків. Він перетворює знімок на коротеньке відео, у якому ви можете побачити як рухається й усміхається ваша прабабуся.

Це не освітній сайт, але його можна використовувати в освітніх цілях. Запропонуйте дітям оживити портрет Тараса Шевченка або знайти біографічні дані Лесі Українки. Така пошукова діяльність зробить видатних людей набагато ближчими до покоління Z.

Сайт має безкоштовний тестовий період 14 днів.

3. Будинок «Слово» – інтерактивна історія українських письменників

«Про Слово» – сайт, присвячений відомому харківському будинку, де мешкало чимало українських поетів та письменників. Безсумнівно, ресурс стане в пригоді вчителям української мови та літератури. Уявімо, що ви працюєте над темою «Розстріляне Відродження» та хочете поставити учням завдання вивчити епоху, біографію чи зробити тематичне дослідження.

На сайті діти зможуть побачити фото всіх мешканців будинку; дізнатись, у якій квартирі та на якому поверсі вони жили, якої думки про них були сучасники; знайти фрагменти з листів, історичні документи, обкладинки раритетних видань тощо. Сайт є хорошою базою для мініпроєктів та досліджень.

Аби побачити більше матеріалів за темою лекції, перегляньте виступ!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter