Новини

Сергій Горбачов: Частина вчителів уже повертається або повернулися додому

Наразі за кордоном знаходиться понад 22 тисячі вчителів. Звісно, їхня відсутність може неабияк вплинути на освітній процес. Утім, як розповів в інтерв'ю Детектор Медіа Освітній омбудсмен Сергій Горбачов, частина з них уже повернулася або збирається це зробити. 

Освітній омбудсмен наголошує на необхідності розглядати кожну ситуацію індивідуально. Так, потрібно визначити, чи є безпечним той населений пункт, у якому мешкав учитель, чи йому взагалі куди повертатися. 

«У нас є скарги від учителів, де їх змушують повертатися в місця, де бомблять, або навіть на окуповані території — для викладання за російськими програмами».

                                            Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Зараз, як зауважує Сергій Горбачов, головним завданням місцевих органів влади є визначення того, чи є в закладі освіти укриття, наявність яких дозволить розпочати очне навчання. Якщо заклад освіти, спираючися на рішення обласної військової адміністрації, ухвалить рішення про очне навчання, то вчителі, які лишаються за кордоном, зможуть працювати дистанційно. Звісно, це має дозволити керівник ЗЗСО. Якщо ж школа в принципі продовжує дистанційне навчання, тоді всі вчителі працюють онлайн із будь-якого місця.

 
 
 
 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter