Новини

Сергій Шкарлет іде з посади міністра освіти і науки, – ЗМІ

17 березня ввечері низка ЗМІ повідомила неочікувану новину: Сергій Шкарлет подає у відставку з посади міністра освіти і науки України. Офіційно ця інформація наразі ще не підтверджена, а ЗМІ посилаються на власні анонімні джерела.

Так, за інформацією, яку мають деякі медіа, Сергій Шкарлет може написати заяву про відставку вже сьогодні (або вже її написав), і це не було його власним бажанням, а рішення ухвалили на найвищому рівні.

Про те, що Сергій Шкарлет скоро перестане буде міністром, написала і народна депутатка Інна Совсун на своїй Facebook-сторінці

Хто ж стане новим очільником МОН? За чутками, міністерство можуть очолити:

  • Оксен Лісовий – директор Малої академії наук, доброволець 95-ї бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Він уже майже рік бере участь у бойових діях, але одночасно виконує обов’язки керівника МАН. У 2012 році Лісовий став лауреатом Державної премії України в галузі освіти.
  • Інна Ящук – науковиця й педагогиня, з січня виконує обов’язки державного секретаря Міністерства внутрішніх справ. Також вона керує Департаментом освіти, науки та спорту МВС України. У 2020 році брала участь у виборах на посаду Хмельницького міського голови, однак програла.

Нагадаємо, що Сергій Шкарлет очолює МОН із грудня 2020 року. І хоча інформація про його відставку з'являлася неодноразово, втім посаду йому все ж вдалося зберегти попри численні скандали та навіть студентські протести.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter