Новини

Сергій Шкарлет: Із України виїхали понад 23 тисячі педпрацівників і 600 тисяч учнів

За даними, які на сьогодні має МОН, із України у зв'язку із війною виїхали понад 23 тисячі педагогічних працівників (і 600 тисяч учнів. І це лише підтверджені дані. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в інтерв'ю. Він зауважив, що спілкувався з деякими директорами і ректорами, які говорять, що в середньому не ідентифіковано, де конкретно перебувають 10-15% учнів і студентів.

Загалом очільник МОН розповів, що освітній процес змінився всюди:

«За даними департаментів освіти, станом на 25 квітня всі ЗЗСО в 14 областях продовжують освітній процес у дистанційній формі. У трьох областях – або частково змішане, або очне навчання, в шести організовано дистанційний процес, частково – канікули, частково – навчання зупинено. У Львівській області в освітніх закладах десь наполовину здійснюється очне навчання».

Близько 12600 закладів загальної і середньої освіти працюють, і до навчання повернулися майже 3,7 мільйона учнів. Зараз майже 87 тисяч дітей-ВПО долучилися до навчання з інших областей. Найбільше таких дітей – учнів шкіл, закладів загальної та середньої освіти – у Львівській області: майже 24 тисячі.

Звісно, освітня інфраструктура регіонів, до яких виїхали учні з небезпечних міст, не розрахована на таку кількість дітей. Але тут на допомогу прийшло дистанційне навчання, яке дозволяє не прив’язуватися до площ, до наповненості класів, але забезпечити при цьому максимально можливий обсяг залучення дітей до освітнього процесу.

«Для тих дітей, які не можуть брати участь в освітньому процесі з тих чи інших обставин, ми передбачили можливість у методичних рекомендаціях пройти цю програму пізніше, створити індивідуальний освітній простір, індивідуальну траєкторію для кожного; тому жодна дитина, за нашими рекомендаціями, не має бути відсторонена від освітнього процесу. Навчання може бути відтерміновано лише в часі».

                Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter