Новини

Сергій Шкарлет: Тривалість НМТ збільшено до 120 хвилин

У своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про зміни в НМТ, на які варто очікувати випускникам та освітянам. 

Він нагадав, що 28 квітня Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив демонстраційний варіант мультитесту: 

«Ми одразу отримали зворотний зв'язок від освітян і батьків про те, що тест є змістовим, комплексним, неперевантаженим і стане дієвим інструментом відбору вступників до закладів вищої освіти в умовах повномасштабної війни».

Але міністр визнав, що і педагоги, і батьки вступників одноголосно зауважили, що часу, відведеного на виконання трьох блоків завдань (а це, нагадаємо, 90 хвилин), замало. Саме тому Сергій Шкарлет доручив УЦОЯО проаналізувати перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Зрештою комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту.

«Застороги педагогів, абітурієнтів і їхніх батьків, а також реальні статистичні дані проходження тестування переконали нас, що тривалість тесту необхідно продовжити до 120 хвилин. Я впевнений, що цей крок допоможе кожному вступити до омріяного закладу вищої освіти, показавши свій найвищий результат під час НМТ».

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter