Новини

Сергій Шкарлет: на пробне ЗНО зареєструвалося майже 140 тисяч осіб

На пробне Зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалося майже 140 тисяч осіб. Це попередні цифри, остаточні дані будуть відомі пізніше, коли всі платежі будуть опрацьовані регіональними центрами оцінювання якості освіти. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі. 

Міністр нагадав, що пробне ЗНО відбудеться 10 квітня. Усі зареєстровані учасники можуть скласти тест із одного навчального предмета, а також додатково завантажити тестові зошити з будь-яких навчальних предметів із переліку та пройти тестування вдома, внести 10-14 квітня свої відповіді до спеціального сервісу, щоб 16 квітня отримати результати.

А з 1 лютого стартує реєстрація для участі в основній сесії ЗНО. 

«Розроблено декілька варіантів його проведення: або в повноформатному режимі, або як державна підсумкова атестація у формі ЗНО, або як ДПА в закладах освіти (за вибором здобувача освіти). Це варіанти, які можуть бути схвалені з урахуванням епідемічної ситуації в Україні. Доцільність імплементації одного з них буде розглядатися в березні на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Ще раз наголошую: ЗНО нікуди не зникає. А всі маніпуляції на цю тему – невдячна справа. Зовнішнє незалежне оцінювання є основним інструментом якісного та неупередженого вступу до закладів вищої освіти України».

                                        міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter