Новини

Сергій Шкарлет: Про те, що діти у 5 років мають сісти за парту, не йдеться

У суспільстві та серед експертів триває активне обговорення ситуації з організацією 12-річного навчання дітей. Про це написав у своєму Telegram-каналі т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Він зауважив, що неабияка активність у цій сфері лише підтверджує прагнення суспільства до створення системи середньої освіти, яка не лише не поступатиметься найкращим світовим практикам, а й буде максимально комфортною, цікавою та результативною для учнів. 

«Погоджуюсь, що діти в 5-річному віці й діти у 6 років мають абсолютно різні рівні психофізичного розвитку, і дійсно, в організації освітнього процесу мають бути також зовсім різні підходи. Не йдеться про те, що діти в 5 років мають сісти за парти на 35 хвилин уроку. Натомість обговорюються нові форми здобуття знань та набуття компетентностей із подальшою зміною державних освітніх стандартів і програм».

                                         т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

При цьому він наголосив на тому, що у багатьох країнах світу навчання дітей починають саме з 5 років. Такий досвід мають США, Велика Британія, Нідерланди та інші країни. Але ми маємо враховувати особливості української школи. Адже головний пріоритет Міністерства – інтереси дітей.

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter