Новини

Сергій Шкарлет розповів, чи будуть у школах уроки сексуального виховання

Чи потрбні у школах уроки сексуального виховання? Відповідь на це запитання міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет дав у межах інтерв'ю порталу «Слово і діло». Він зауважив, що діти в будь-якому випадку мають бути гармонійно розвиненими.

«Колись у Радянському Союзі це була заборонена тема, незручна. Але брак інформації негативно відбивається потім на суспільстві. Це звичайна у всьому світі тема, яку ніхто не порушує так гостро. Вона імплементована в нормальне життя специфічними уроками. В нас, наприклад, є уроки «Я, моє здоров'я, моє життя», «Захисти себе від ВІЛ»... Це – теж сексуальне виховання, це певна культура взаємостосунків між чоловіком і жінкою, це життєві нормальні природні речі, які імплементовані в певні базові програми освітні, і нічого страшного тут немає».

                                           Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Очільник МОН зазначив, що зараз є декілька дисциплін, у межах яких проводиться сексуальне виховання (основи здоров'я, біологія), а також низка додаткових курсів, наприклад «Школа проти СНІДу», «Дорослішай на здоров'я». Але варто розуміти, що існують певні часові обмеження та норми навантаження учнів. На всі дисципліни в середньому відводиться 30 годин, усе охопити не завжди можливо. Тому є інтегровані освітні програми, інтегровані курси, які в межах, наприклад, біології чи основ здоров’я формують специфічні теми. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter